22.11.2020.

12:02

Foto:

Vesti

BLAŽO U DEVEDESETOJ GODINI POŠAO DA ISPRATI IRINEJA! "On je iz Čačka, a ja sam iz Arilja. Ko će ga drugi čuvati. Moram mog komšiju da ispratim"!

Ni blage reči sveštenika koji vode računa da se građani ne zadržavaju u mimohodu i da se poštuju sve mere, ne mogu pomeriti Blažu:

Patrijarhu Pavlu sam na sahrani poljubio ruku, sad ne mogu ni ispred odra da se poklonim. Nosim ja masku i čuvam se, al ne mogu da odem od patrijarha. Pa on je iz Čačka, a ja sam iz Arilja. Ko će ga drugi čuvati. Moram mog komšiju da ispratim – rekao je Blažo.

Blažo Novitović, devedeset, napunio, nema te sile koja ga je mogla sprečiti da jutros porani u Hram Svetog Save.

Informer

Patrijajarh Irinej biće sahranjen danas u kripti Hrama Svetog Save na Vračaru, a kako je najavljeno, nad odrom patrijarha besediće episkop bački Irinej, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsedvajući predsedništva BiH Milorad Dodik.

Posle opela u produžetku liturgije od patrijarha će se oprostiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, mitroplit Hrizostom, predsedavajući predsedništva BiH i starešina Saborne crkve u Beogradu protojerej-stavrofor Petar Lukić.

Informer

Zemne ostatke Patrijarha u grobnicu u kripti spustiće sveštenici iz Beograda.

Sveti Arhijerejski Sinod obavestio je sveštenstvo, monaštvo i verni narod da se tokom molitvenog ispraćaja blaženopočivšeg patrijarha Irineja u Hramu Svetog Save striktno pridržavaju mera, koje su zbog teške epidemiološke situacije u našoj zemlji propisali nadležni državni organi.