22.11.2020.

19:39

Foto:

Vesti

KUĆA ZA ĐOŠIĆE! Kancelarija za KIM gradi dom za Vasiliju i njenu decu u Klokotu

O samohranoj majci Vasiliji i njenoj deci Informer je pisao početkom novembra ove godine, kada smo i posetili ovu porodicu.

Početkom maja ove godine deca su ostala bez oca, a hrabra Vasilija bez supruga Jadrana, zbog kojeg se iz Smedereva vratila na Kosovo i Metohiju.

Informer

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kazao je za Informer da drzava Srbija brine o svim svojim građanima i da će Đošići uskoro dobiti krov nad glavom.

- Naš zadatak i naša obaveza je da budemo uz svoj narod na Kosovu i Metohiji. Đošići nisu sami, država Srbija je uz njih i uskoro će dobiti kuću. Vasilija u njena deca su istrajni u nameri da ostanu na Kosmetu i u tome ćemo im pomoći, kazao je Petković za Informer.

Vasilija Đošić je rođena u Đakovici ali je morala da napusti svoje ognjište. Na KIM se vratila pre devet godina kada se udala za Jadrana.

Informer

- Da li je moguće? Stvarno ću dobiti kuću? Bog neka dobrim vrati svima. Hvala državi Srbiji i Kancelariji za Kosovo i Metohiju. Verujte, srce će mi stati od sreće, kazala je Vasilija za Informer.

-Jednom sam bežala sa Kosova i Metohije, kada sam bila dete. Iz Đakovice gde sam rođena pobegli smo za centralnu Srbiju. Više to nikada neću uraditi. Porasla sam u jednom selu kod Smedereva ali me je srce vuklo da se ovde vratim. Krv nije voda, kazala je Vasilija za Informer.

Ovoj porodici, nakon pisanja Informera, pomoć su više puta odnosili Miloš Stević, Marko Arsić i Lazar Trajković iz Gračanice. Đošićima su poklone obezbedili i učenici osnovne škole iz Batusa, sela kod Gračanice.