05.12.2020.

14:30

Foto:

Vesti

HUMANITARCI U AKCIJI Pomoć za pet porodica na Kosovu i Metohiji

Porodica Danijele Denić iz Poneša, koja broji šest članova, dobila je osnovne životne namirnice i garderobu koje im je obezbedilo Udruženje žena "Da život pobedi" i humanitarci iz Gračanice Miloš Stević i Lazar Trajković. 


- Napunili smo frižider, sada nam je mnogo lakše, kazala je Danijela Denić.

(FOTO) SRCE OD TUGE DA PUKNE Mali Sava ne želi iz bolnice kući, TAMO NEMA NI HRANE NI IGRAČAKA!


Aleksandra Milić i Andrijana Ristić iz grupe žena "Da život pobedi" kažu da je vreme teško i da je slabo imućnim porodicama svaka pomoć dobrodošla.

Informer

 


- Na nama je da pomognemo koliko možemo. Trudimo se, radimo, ispunjavamo svoju misiju, kaže Aleksandra Milić.


Dragocena pomoć odneta je i osmočlanoj porodici Trajković iz Poneša o kojoj je Informer pisao krajem januara prošle godine. 

Informer

 


Mile i Jelena Trajković imaju sedmoro dece, najstarija je Katarina (13), a zatim Dušan (10), Pavle (9), Mina (8), Sava (6), Uroš (3) i devetomesečni Filip. Sava je prošle godine bio bolestan pa je neko vreme proveo u bolnici. Još se pamti njegova izjava koju je dao Informeru kada smo ga posetili dok je bio na bolničkom lečenju.


- Neću kući, hoću da ostanem ovde. Ove tete u belim mantilima lepo me gledaju, donose mi hranu, igračke i super mi je. To kući nemam, kazao je tada Sava.

Informer

 


Trajkovićima je i tada i sada uručena humanitarna pomoć.


- Mali Sava je naš mezimac. Obilazimo ga povremeno i ponešto mu donesemo. Pre nekoliko dana sam kod njega dolazio sa kolegama Lazarom Trajkovićem i Markom Arsićem, kaže Miloš Stević.

Informer

 


Pomoć je ovih dana uručena i petočlanoj porodici Novice Nišića iz Klokota, kao i njegovoj sugrađanki Vasiliji Đošić i njenoj deci Anastasiji (6) i Sergeju (8) o kojima je Informer više puta pisao. 


Šestočlana porodica Perić iz Kalabića kod Kamenice dobila je humanitarnu pomoć u više navrata. Pre nedelju dana Miloš Stević i Marko Arsić ovoj porodici odneli su hranu i nameštaj, a deci su uručili mobilni telefon koji im je donirao Saša Jovanović iz Gračanice. 

Informer

 


Aleksandra Milić i Andrijana Ristić iz grupe žena "Da život pobedi" i humanitarni radnici iz Gračanice Miloš Stević i Lazar Trajković, udruženim snagama su prikupili novu pomoć za ovu porodicu koja im je uručena.