08.12.2020.

08:00

Foto:

Vesti

BRZO ZDRAVSTVO! Tamara Didić i njen tim smislili besplatnu onlajn platformu DokTok!

Nastala je za vreme vanrednog stanja, kao efikasan odgovor na realnu potrebu društva i tržišta. Zdravstveni sistem je bio preopterećen, time i usluga pacijentima manje dostupna. Tu prazninu, svojom idejom i ažurnošću, popunili su mladi ljudi na čelu sa Tamarom Didić.

- Kada smo imali prvu verziju rešenja, koje je poprimilo adekvatan oblik nakon tri nedelje rada, kontaktirali smo s velikim privatnim zdravstvenim institucijama, koje su bile rasterećenije u odnosu na državne - kaže Tamara i dodaje da su odmah naišli na podršku:

Informer

Tamara Didić
Vetar u leđa

Lekari su sami počeli da se javljaju i pridružuju se našem projektu

Tamara Didić

- Dobili smo pozitivne odgovore od mnogih doktora i to nam je bio vetar u leđa na početku projekta. Zatim su se, veoma brzo, samoinicijativno javljali i drugi lekari i pridruživali se platformi.
Ovaj koncept je besplatan i nije potrebno da se skida nikakva aplikacija. Lekari se učlanjuju na volonterskoj bazi i čitav sistem može ozbiljno da ubrza i pospeši dosadašnju praksu.

Premda je usluga koja ovim putem može da se pruži ograničena, Tamara tvrdi da postoji segment koji, kada govorimo o zdravstvu, u potpunosti može da pređe na onlajn usluge.

- U svetu se pomera granica šta je sve tu dozvoljeno i u kojim oblastima. Recimo, proces pre dolaska kod specijaliste moguće je gotovo u potpunosti prebaciti na ovaj vid usluge. Takođe, oblast dermatologije je u velikoj meri prebačena na onlajn platforme - objašnjava Tamara.

Kampanja "Žene, ne gubite vreme" sprovodi se u okviru Programa podrške razvoju i promociji ženskog inovacionog preduzetništva, pokrenutog od strane Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj. Glavni cilj kampanje je promocija preduzetničkih ideja srpskih preduzetnica, ali i ohrabrivanje i podrška ženama u realizaciji njihovih inovativnih poslovnih planova.