07.12.2020.

19:52

Foto:

Vesti

NARODE, ZAŠTO TO RADIŠ?! Doktoru Tiodoroviću izgrebali auto, on se oglasio razočaran: Zar meni, koji sam prošao kroz 200 epidemija?! JA NISAM POLITIČAR!

Kad je izašao sa sastanka, Tiodorović je na površini svog crnog automobila primetio ogrebotinu duž prednjih i zadnjih vrata, očigledno, kako navodi list, napravljenu - ne slučajno.

U izjavi Tiodorović kaže da "ne razume kako se pojedini ljudi bave politikanstvom u toku epidemije, umesto da svi budemo jedinstveni u borbi protiv virusa".

- Ja nisam političar i ne bavim se politikom! U sve ovo sam ušao čista srca, a danas, povrh svega, doživljavam da mi izgrebu auto. Pa dokle? I zašto? - rekao je Tiodorović.

Tiodorović je ogorčen i što se minulih dana našao na udaru pojedinaca u javnosti da je "nestručan".

Tiodorović kaže da se, i kada je svojevremeno bila epidemija gripa, odazvao na poziv tadašnjeg ministra zdravlja Tomice Milosavljevića, "kao i danas, kada se'', kako je rekao, ''kao penzioner odazvao na poziv predsednika u borbi protiv korone".

- Ja, koji sam se usavršavao u Pasterovom Institutu u Parizu, koji sam prošao kroz 200 epidemija kao lekar, da budem prozvan da sam nestručan?! Izvinite, ali mene to uznemirava - kaže niški doktor.

Proteklih dana pojedini političari iz opozicije na društvenim mrežama su kritikovali to što je njegova ćerka Danica, dermatovenerolog, koja je u dva naleta lečila obolele u kovid bolnici KC Niš, postavljena na mesto pomoćnika generalnog direktora KC Niš za obrazovnu i naučno-istraživačku delatnost.

- Zašto neko, pre nego što išta kaže, ne proveri nečiju biografiju, i moju i njenu?! Njenu stručnost niko ne može dovesti u pitanje u naučnim krugovima, ona ima reference za obavljanje te funkcije. Čemu sve ovo od naroda koji ja toliko volim? - kaže profesor Tidorović.