09.12.2020.

20:25

Foto:

Vesti

RAZMATRAJU SE NOVE MERE! Oglasio se ministar Lončar, EVO KADA SE ŽIVOT VRAĆA U NORMALU!

Lončar je naveo da štab mora nešto da preduzme po pitanju dolaska naših građana iz dijaspore za vreme novogodišnjih i božićnih praznika, jer nam u tom slučaju, navodi, ni bolnica u Batajnici ne bi bila dovoljna.

NOVE MERE U BORBI PROTIV KORONE ZA PRAZNIKE?! Sednica Kriznog štaba u petak!

Svetska zdravstvena organizacija kaže da je Srbija na vrhu trećeg talasa epidemije, a Lončar objašnjava da to još uvek ne znači da će kriva biti "zaravnjena" i da to isključivo znači od našeg ponašanja.

- Ne mogu ni oni, ni bilo ko da proceni, jer zavisi kako se mi budemo ponašali. Nijedna procena nije bila tačna, zato moramo da poštujemo mere - rekao je Lončar za TV Prva.

Informer

Istakao je da bolnica u Batajnici odlično funkcioniše i da je u njoj od petka smešteno više od 450 pacijenata.

Kaže da je izgradnja bolnice u Batajnici primer za ceo svet, da je izgrađena u rekordnom roku i da će spasiti stotine života, a da pojedini predstavnici opozicije, uprkos tome, kritikuju njeno postojanje.

Takođe, ministar se zahvalio i zdravstvenim radnicima na velikom trudu i što trpe razne kritike.

- Moramo da budemo jedinstveni ako hoćemo da pobedimo koronu, i da se vratimo normalnom životu, što ne može pre proleća, dok ne stignu lekovi i vakcina - rekao je Lončar.

Kada je u pitanju vakcina, ministar kaže da će vakcina koja bude ispunjavala uslove biti korišćenja u Srbiji, ali da li će se pojaviti prvo vakcina ili lek - to se još čeka.

Kako navodi, moramo da sacekamo još nekoliko nedelja, kako bi naši građani mogli da dobiju vakcinu koja je bezbedna.