18.12.2020.

14:35

Foto:

Vesti

Vredna donacija za respiratornu COVID-19 ambulantu Opšte bolnice Subotica

Direktor Opšte bolnice dr Slobodan Puškar  je, tim povodom, izrazio zahvalnost vlasniku preduzeća "Monte Max“ d.o.o, Žarku Radonjiću, i gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću, koji se lično angažovao na povezivanju između Opšte bolnice i ovog zainteresovanog donatora.

- Ovom donacijom respiratorna ambulanta je dobila nova, adekvatna vrata, aspirator za male hirurške intervencije, neophodni materijal za svakodnevni rad, poput specijalizovanih maski i digitalnih toplomera, kao i drugi medicinski i nemedicinski pribor. Donirana oprema doprineće poboljšanju kvaliteta rada i zaštite radnika prijemno-trijažne respiratorne COVID-19 ambulante - istakao je dr Puškar.

On je pozvao  i druge kompanije i preduzetnike koji posluju u našem gradu da doniraju Opštoj bolnici što su, kako je rekao, mnogi činili i tokom prvog talasa epidemije.

- Opremljenost zdravstvenih ustanova na svim nivoima je zadovoljavajuća ali je uvek, a pogotovo u ovako teškoj epidemiološkoj situaciji, potrebno i korisno da lokalna samouprava, privreda i građani daju dodatni doprinos jačanju kapaciteta zdravstvenog sistema - poručio je dr Slobodan Puškar.