20.12.2020.

18:18

Foto:

Vesti

PRONAĐENI STEFAN I MILICA! Evo šta im se dogodilo!

Nakon celodnevne potrage za Stefanom Rusovim i Milicom Mirjanić, oni su večeras pronađeni živi i zdravi.

Kako se nezvanično saznaje, mladom paru se zaglavio automobil, pa su prespavali u obližnjoj kolibi.

Potragu za nestalima predvodio je MUP, sektor za vanredne situacije, učestvovala je helikopterska jedinica MUP-a, gorska služba spasavanja, lovačko društva iz Despotovca i brojni volonteri.

U potrazi je učestvovalo ukupno 29 pripadnika Sektora za vanredne situacije sa 11 vozila i psom, kao i 25 pripadnika PU Jagodina, 4 PU Bor, 4  Uprave kriminalističke policije i 2 PU Kragujevac.

Takođe, pripadnik SVS bio je angažovan i na pretrazi terena iz vazduha, zajedno sa pripadnicima Helikopterske jedinice koji su pretražili više lokacija uz tok reke Resave, Kanjon reke Resave, mesta Debeli i Jelovi potok kao i obilazak vrha Benjanice.

Podsećamo, Milici Mirjanić (20) i Stefanu Rusovu (27), koji su krenuli u automobilu "pežo 207" bele boje ka izletištu Lisine, izgubio se svaki trag pre duže od 40 sati. U potragu za nestalima uključio se i helikopter Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i Gorska služba spasavanja. Oni su prvo pronašli njihov automobil, a potom i njih čime je na srećan način okončana potraga.