29.01.2021.

10:09 >> 09:21

Foto:

Vesti

ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA Ovo je najnovija odluka

Informer

Sednica Kriznog štaba


"Nadamo se svi i želimo da brojevi budu manji i čekamo dan kada će taj broj biti nula, ali najzad više nemamo samo pasivnu borbu protiv virusa, sad imamo vakcinu i ta borba je aktivna", rekla je Kisić novinarima.

Upitana za predstojeću utakmicu Lige Evrope, Crvene Zvezde - Milan, 18. febuara, rekla je da, imajući u vidu epidemiološku situaciju, Krizni štab nije omogućio popuštanje bilo kakvih mera, pa tako ni mogućnost utakmice sa publikom.

Kisić je rekla i da je do sada vakcinisano više od 415.000 ljudi, te da da postoji velika zainteresovanost građana za imunizacijom.


Krizni štab danas je doneo i odluku da se štićenicima gerontoloških centara, koji su prošli kompletnu vakcinaciju omogući poseta u kontrolisanim uslovima, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Kisić je podsetila da su štićenici i osoblje u gerontološkim centrima bili prioriteti u vakcinisanju i da je među štićenicima vladala visoka zainteresovanost.

"Zahvaljujući vakcinaciji i velikom odzivu stvoreni su uslovi za takvu odluku. Oko 6.500 štićenika primilo je jednu dozu vakcine, a negde je sprovedena i kompletna vakcinacija sa dve doze", objasnila je ona.

Kisić-Tepavčević rekla je da se u nekim centrima, u kojima ima obolelih, čeka stabilizacija situacije za sprovođenje vakcinacije.

Ona je konstatovala da se sada vide rezultati odgovornog ponašanja u prethodnom periodu.