03.02.2021.

12:02

Foto:

Vesti

U ZDRAVSTVU NEMA POLITIKE! Đerlek o slučaju doktorke Rakić koja je pozitivna na kovid dolazila na posao

Pojedini mediji danas su preneli da je načelnica GAK "Narodni front" dr Snežana Rakić smenjena i da je protiv nje pokrenut postpak pošto je, navodno, imala koronu, a dolazila na posao.

Ðerlek je potrvdio da je ona smenjena, odnosno da se protiv nje vodi disciplinski postupak, jer je sa pozitivnim rezultatom došla na posao.

- Osnovni cilj je da vodimo brigu o pacijentima i da ih lečimo. Ona je sa pozitivnim rezultatom došla na posao i sada je stvar uprave te zdravstvene ustanove. Pokrenut je disciplinski postupak i odlučiće šta s tim u vezi dalje - rekao je Ðerlek odgovarajući na pitanje novinara posle sastanka ministra zdravlja sa direktorima kovid bolnica.

Stranci sa prebivlištem u Srbiji mogu da se vakcinišu

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek rekao je da u Srbiji mogu da se vakcinišu strani državljani koji imaju prebivalište u našoj zemlji.

Na pitanje da li strani državljani mogu da se vakcinišu u Srbiji i kakva je procedura, Ðerlek je kazao da svi strani državljani koji imaju prebivalište u Srbiji, kao i građani Srbije, mogu da se prijave preko e-uprave.

- Biće pozvani prema mestu prebivališta da se vakcinišu u najbližem centru za vakcinaciju - rekao je Ðerlek nakon sastanka ministra zdravlja sa direktorima kovid bolnica.