04.02.2021.

10:51

Foto:

Vesti

SRBIJA NIJE VIŠE ZEMLJA KOJA JE BILA PRE 10 GODINA! Momirović: Od kada je predsednik preuzeo izvršnu vlast, Srbija je zemlja koja raste i ima najbolju perspektivu u Evropi!

Momirović je za tv Prva povodom 100 dana rada vlade rekao da je odnos između njega i predsednika i premijerke obeležen velikim poverenjem i da su krajem godine postignuti neverovatni rezultati.

- Jednostavno, posle tih fenomenalnih rezultata koji su doveli da smo zemlja sa najvećim ekonomskim rastom u Evropi, mi smo spustili tempo i to ne sme da se ponavlja. Tu dinamiku nije bilo lako ispratiti i moramo da se vratimo na ono kako smo radili u novembru i decembru, da održimo makroekonomsku stabilnost i ako želimo da završimo i da počnemo projekte koje sada izvodimo - rekao je Momirović.

Govoreći o infrastrukturnim projektima koji se trenutno rade, Momirović je kazao da nije siguran da li građani imaju svest o njihovom obimu.

- Srbija nije više zemlja koja je bila pre 10 godina. Od kada je predsednik preuzeo izvršnu vlast, od kada je izvršena fiskalna konsolidacija Srbija je zemlja koja raste i ima najbolju perspektivu u Evropi i imamo priliku da razgovaramo sa Francuskom kao nuklearnom i najjačom vojnom silom Evrope na ravnopravnim osnovama. To se nije desilo iznenada - rekao je on.

Kako kaže, Srbija ima mnogo novca zahvaljujući velikom radu i ozbiljnom reformama zbog čega će se završiti zapoičete investicije koje su trebale da se dese pre 30 godina.

Informer

Tomislav Momirović

Govoreći o nedavnoj poseti Francuskoj u delegaciji koju je predvodio predsednik Vučić, Momirović kaže da je impresioniran načinom na koji je delegacija tretirana.

- Najpre predsednik pa i mi dobili smo tretman koji nije srazmeran ekonomskoj i političkoj moći. Imali smo najpre prijem kod predsednika (Francuske Emanuela) Makrona i razgovore sa ministrima. Impresivan utisak i tretman Srbije u Francuskoj koja je najjača vojna sila EU, nuklearna sila - rekao je Momirović.

On je rekao da takvo ukazano političko poštovanje i takvi odnosi mogu da donesu samo dobro zemlji.

- Imamo korist od investicija koje francuske firme izvode i koje će izvoditi u Srbiji. Pričamo konkretno o izugradnji metroa, jer su francuske firme vodeće u izgradnji šinskih transportnih sistema. To su kompanije koje su impresivne i čast je da sarađujemo sa njima - rekao je Momirović.

On je ponovio da će u novembru početi radovi na depou i da se nada da će izgradnja prve dve linije biti završene u narednih šest, sedam godina.