11.02.2021.

08:13

Foto:

Vesti

DETALJNA PROGNOZA ZA NAREDNE DANE Na snazi upozorenje RHMZ, meteorolog UPOZORAVA DA ĆEMO PORED KIŠE I SNEGA IMATI JOŠ JEDNU NERPIJATNU POJAVU

- Pre podne na severu i zapadu, a posle podne i u ostalim krajevima jako zahlađenje i prelazak kiše u sneg, ponegde uz formiranje manjeg snežnog pokrivača. Vetar umeren i jak, ponegde kratkotrajno i olujni, severozapadni. Posle podne na severu i zapadu, a uveče i tokom noći u svim krajevima prestanak snega. Temperatura u toku dana u značajnom padu, posle podne i uveče u većini mesta, a tokom noći i na jugu Srbije ispod 0 °C  - stoji na sajtu RHMZ, i dodaje se da će od petka biti ledeni dani.

- Ujutru umeren, ponegde i jak mraz, a dnevna temperatura od -5 do 0 °C . Očekuje se pojava poledice. Povremeno će padati slab sneg i to na jugu i jugozapadu zemlje.

I meteorolog Đorđe Đurić najavio je da nam danas stiže jako zahlađenje.


- U Srbiji u četvrtak jako zahlađenje. Biće oblačno sa kišom, na severu i na planinama sa snegom. Duvaće jak, na udare i olujni severozapadni vetar. Kiša će tokom dana i do večeri i u ostalim predelima Srbije preći u susnežicu i vlažan sneg. Maksimalna temperatura očekuje se u toku jutra i prepodneva i biće od -1°C na severozapadu Srbije do 12°C na jugoistoku Srbije, tokom dana i u ostalim predelima u osetnijem padu. U toku večeri na severozapadu prestanak padavina i delimično razvedravanje - napisao je on i precizirao:

Informer

U nekim delovima Srbije padaće i sneg

- U Beogradu u četvrtak jako zahlađenje sa kišom, koja će tokom dana uz dalji pad temperature vrlo brzo preći u susnežicu i vlažan sneg. Duvaće jak, na udare i olujni severozapadni vetar. Maksimalna temperatura očekuje se u toku jutra i biće 7°C. Tokom dana temperatura u padu na oko 0°C. U toku večeri i noći prestanak padavina i delimično razvedravanje.

On navodi da nas u petak, za vikend i početkom sledeće sedmice čekaju ledeni dani, uz temperature ispod 0°C, samo će na severu i istoku u nedelju i ponedeljak temperature biti nešto iznad 0°C.

- U petak u većini predela suvo, samo još ponegde sa slabim snegom. U subotu suvo sa sunčanim intervalima, a sneg se očekuje samo na jugu Srbije. U nedelju i u ponedeljak na severu i istoku Srbije suvo sa sunčanim intervalima, a u ostalim predelima oblačno, povremeno sa snegom, naročito u južnim i centralnim predelima Srbije. Duvaće pojačan severni vetar.
U Beogradu narednih dana ledeni dani, uz temperature do 0°C, samo će u nedelju biti do 1°C. Očekuje se uglavnom suvo sa sunčanim intervalima, uz pojačan severni vetar - rekao je Đurić.