12.02.2021.

11:28

Foto:

Vesti

OSTAVKA TOME ZORIĆA MORALNI ČIN! UST PODSEĆA: To nisu učinili ni oni na mnogo važnijim pozicijama suočeni sa OZBILJNIM SUMNJAMA!

“UST nalazi da bi državni, pa tako i pravosudni funckioneri, morali da imaju izrazito visok osećaj za odgovornost, uključujući i moralnu, te u tom smislu možemo samo da pohvalimo hrabru i nadasve moralnu odluku Tome Zorića da, štiteći poljuljani ugled pravosudnog organa samo na osnovu indicija, podnese ostavku”, navodi se u saopštenju udruženja.

Takođe se napominje da drugi ljudi na mnogo značajnijim pozicijama, suočeni sa mnogo ozbiljnijim sumnjama, nisu poštovali minimum moralnih normi, nisu podnosili ostavke.

Zorić je juče podneo ostavku, a o njoj bi danas trebalo da raspravlja Državno veće tužilaca.

Na ovaj se korak, kako je potvrdio, odlučio nakon što je dospeo u žizu javnosti kada se prošle sedmice našao u društvu Miloša Ðukanovića u Pančevu, koji je tom prilikom priveden na informativni razgovor nakon kojeg je pušten.

Ðukanović se dovodi u vezu s kriminalnom grupom Veljka Belivuka, ali nije zvanično osumnjičen ni za šta.

Zorić se sa Ðukanovićem našao kako bi od njega uzeo kiriju za stan koji izdaje njegova majka, a o svemu tome je priložio dokumentaciju policiji - ugovor o zakupu stana i plaćene račune.