26.02.2021.

18:21

Foto:

Vesti

SUTRA NE PROPUSTITE SPECIJALNO IZDANJE INFORMERA NA 24 STRANE! SVE O JASENOVCU - Izjave preživelih logoraša, šokantna priznanja ustaških koljača i opisi monstruoznih zločina!

Izveštaj Zemaljske komisije o ustaškim zločinima u logoru smrti u Srbiji objavljen je samo jednom, u martu 1991. godine, i to u malom, ograničenom tiražu. Kao da se neko ovih 75 godina trudio da sakrije istinu o strašnom logoru smrti u kojem su nevini ljudi i deca ubijani na najgrozomornije načine, a njihova krivica bilo je samo to što su bili druge nacije i vere.

Posle premijere filma Dara iz Jasenovca, koji je konačno široku domaću i svetsku javnost upoznao sa strahotama "logora smrti", Informer objavljuje kompletan izveštaj o Jasenovcu koji je 15. novembra 1945. godine u Zagrebu potpisao Hrvat Venceslav Celigoj.

Izveštaj objavljujemo u integralnoj verziji, na način kako je i napisan, bez ikakvih skraćivanja.
Istina je, pročitaćete, strašnija, mnogo strašnija od filma!

"Granik je bila naprava gdje su se iz brodova i splavi dizali i iskrcavali tereti... Na tom su graniku ustaše ubijale žrtve udarcima maljem ili čekićem po glavi, rezali im trbuhe, vješali im na ruke željezne terete, te ih bacali u Savu..."

"Svjedok Breyer Oto: Bio sam prisutan kada su ustaše zatočenike utovarili u kamione, pa im naredili da čučnu ili sjednu. Pokrili ih zatim velikim ceradama, a onda se na svaki kamion popelo 5-6 ustaša i počelo skakati po zatočenicima, gazeći ih nogama i tukući kundacima. Takvo su kundačenje i ubijanje ustaše zvali - oporavak u Đakovu"

"Svjedok Duzemlić Milan: Vidio sam sa nekolicinom zatvorenika mjeseca decembra 1944, kako su se Luburić, Matković, Ljubo Miloš, Stojčić i Kordić zabavljali na taj način što su 19-godišnju djevojku Lončarević Maricu iz Plesma povalili golu golcatu na zemlju, noge joj raširili i razapeli na stol i palili joj cigaretama spolovilo, u koje su otresali pepeo...

... vidio sam kako su ustaše prigodom likvidiranja djece u logoru bacili jedno dijete godinu dana staro u zrak, a drugi ga je ustaša dočekao na bajunet

... vidio sam također kako je ustaški vodnik Bračić Nikola zaklao zatočenika Šulekić Ivana iz Kozarice i pio mu krv..."

Informer