04.03.2021.

07:16

Foto:

Vesti

JUTARNJI MRAZ MOŽE DA IZAZOVE KATASTROFALNA OŠTEĆENJA! Upozorenje našeg meteorologa: Evo ko treba POSEBNO DA OBRATI PAŽNJU

- Kako već danima unazad imamo veoma niske minimalne jutarnje temperature, one mogu veoma nepovoljno da utiču na poljoprivredne i ratarske kulture i da izazovu katastrofalna oštećenja, jer su krajem februara temperature prelazile i 20°C, a veoma visoke februarske temperature dovele su do preranog pokretanja vegetacije. Inače, mraz se očekuje i tokom srede i četvrtka, a u petak i subotu izostaće u većem delu Srbije, izuzev u petak na jugu i jugoistoku. U nedelju i početkom sledeće sedmice Srbija će ponovo biti na udaru mraza - napisao je Đurić. 

On je dodao da  nas do petka  očekuje pravo prolećno vreme, uz temperature i preko 15°C, u četvrtak i do 20°C. Za vikend prolazno zahlađenje.


- U Srbiji u četvrtak nakon vedrog i hladnog jutra, ponegde sa maglom i mrazem, tokom dana sunčano i veoma toplo za ovo doba godine. Maksimalna temperatura od 15 do 20°C, u Beogradu do 18°C.

Informer

Mraz može biti poguban po voće


U petak mraz u toku jutra samo još na jugu i jugoistoku. Tokom dana sa severa povećanje oblačnosti, a u toku večeri i noći na severu i zapadu Srbija očekuje se kiša. Maksimalna temperatura od 10°C na severozapadu do 16°C u centralnim, istočnim i jugoistočnim predelima Srbije - napisao je detaljnu prognozu Đurić i najavio promenu za vikend.


- U subotu osetno hladnije, uz jak severozapadni vetar, a kiša sa severa i zapada Srbije proširiće se tokom dana i na ostale predele Srbije, dok se na planinama očekuje sneg. Istovremeno, na severu se očekuje razvedravanje. Posle podne uslova za susnežicu i vlažan sneg biće ponegde i u nižim predelima na jugu i zapadu Srbije, ali uveče razvedravanje. Maksimalna temperatura od 5 do 9°C.
U nedelju i ponedeljak ujutro u svim predelima mraz, ponegde i umeren do jak, a tokom dana sunčano. Makismalna temperatura u nedelju od 8 do 12°C, a u ponedeljak od 11 do 15°C.