04.03.2021.

12:29

Foto:

Vesti

Vučić uručio Sretenjski orden akademiku Manani Popovoj za mozaično ukrašavanje Hrama Svetog Save!


Ona je odlikovana Ukazom predsednika Republike za mozaično ukrašavanje Hrama Svetog Save, kao i za naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa između Srbije i Rusije.

Predsednik je zahvalio Popovoj na, kako je rekao, fantastičnom trudu i svemu što je uradila za najlepši pravoslavni hram na svetu.

"Za to što ste ogromnu energiju i godine rada uložili da Srbiji ostavite nešto najlepše što svet ima", rekao je Vučić na svečanosti u Predsedništvu.

On je, primetivši da je čuo jednu od primedbi na račun Srbije, da Srbi moraju da budu malo skromniji, rekao da smo bili tako neskromni u zahtevu prema njoj da napravi nešto što svojom lepotom i uzvišenošću ne postoji ni u Rusiji.

"Hvala vam što ste nam pomogli da to napravimo i ostavimo za buduća pokolenja, da svedoči o našem prijateljstvu i bratstvu, ali i o ogromnom radu i trudu svih vas koji su u tome učestvovali", rekao je predsednik Srbije.

Manana Popova je potpredsednica organizacije "Moskovski međunarodni fond za pružanje pomoći UNESKO", koja je znažajno pomogla izradu mozaika u Hramu Svetog Save.

Vučić je danas uručio i zlatne medalje za zasluge zdravstvesnim radnicima za doprinos u borbi protiv epidemije korona virusa.