10.03.2021.

19:16

Foto:

Vesti

Ako od žene želite da sakrijete poruke koje vam šalje švalerka, OVO JE JEDINO REŠENJE! IT ekspert objasnio: SVI TELEFONI MOGU DA SE PRISLUŠKUJU, ALI PREPISKA...

Namena aplikacije je od početka bila da se ovaj softver koristi za maksimalnu zaštitu podataka u internet svetu gde je postalo skoro nemoguće sačuvati privatnost.

IT stručnjak Vlada Nenadić je u jutranjem programu otkrio tajne prisluškivanja. 

Čemu služi Skaj aplikacija? 

- Skaj aplikacija služi za dopisivanje, razminu foto ili video sadržaja ili govora - rekao je Nenadić. 

Informer

- Ne postoji nešto sto ne može da se prisluškuje. Suština je u količini opreme koju imate da biste nekoga prisluškivali. Razlika između Vibera i Skaja je u tome što je Skaj novija aplikacija i time daje bolju zaštitu - otkrio je Nenadić.

On je naglasio da kada je reč o prisluškivanju, nema razlike da li posedujete običan mobilni telefon ili pametni, kao i da svaki uređaj može biti prisluškivan. 

- Da biste prisluškivali nekoga morate da stanete na žicu između njega i sagovornika. Nije bitno koji telefon posedujete. Najbezbednije, ukoliko nekoga želite da prisluškujete su bubice - pričao je Nenadić.

Ipak, postoji način da se prepiska sakrije

Niko ne bi voleo da su njegove poruke koje razmenjuje sa drugim ljudima svima dostupne, naročito ne oni koji nešto kriju: ljubavnika, ljubavnicu, muljanje na poslu, ogovaranje prijatelja...

Informer

Zaključak ove priče je - Ne bacajte pare! Kako IT stručnjak navodi, svako može da se prisluškuje, a ukoliko ste baš vi meta i to od strane BIA, nećete ni znati.