16.03.2021.

13:54

Foto:

Vesti

VELIKA PROMENA U MUP Sve takse sada možete platiti ELEKTRONSKI I TO PREKO JEDINSTVENE UPLATNICE - OVO JE DETALJNO UPUTSTVO /VIDEO/

Usluga „Plati" omogućava građanima da umesto popunjavanja nekoliko uplatnica, preko portala eUprave kreiraju jedinstvenu uplatnicu i uslugu plate elektronski Dina, Viza, Master i Maestro karticom i integrisanim elektronskim bankarstvom.

Uplatu će moći da obave i na šalterima policijskih stanica, a biće im omogućeno i da sa jedinstvenom uplatnicom koju su dobili preko usluge „Plati" plaćanje obave u bankama i poštama.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je u policijskoj stanici u Ljermontovljevoj ulici prisustvovao prezentaciji ove usluge, istakao je da je MUP prvi organ državne uprave koji je građanima omogućio da takse i naknade za usluge koje pruža plate jednostavno i lako, bez čekanja u redovima, elektronskim putem.

„Kada sledeći put budete bili ljuti zato što su redovi ispred nekog šaltera dugi ili mislite da previše čekate u redu, treba da znate da imate alternativu i da plaćanje možete da obavite od svoje kuće onlajn", rekao je ministar Vulin i istakao da redovi mogu da postanu prošlost ukoliko građani to žele.

Ministar je naveo da je ova nova e-usluga MUP-a, značajna ne samo za građane, već i za privredu i firme.