20.03.2021.

08:59

Foto:

Vesti

Na ovom mestu možete da dobijete SVE INFORMACIJE O ZABRANAMA KOJE SU NA SNAZI! Otvoren Centar za kovid-19 mere

Da li pojedini objekti smeju da rade, do koliko sati, u kom obimu, s kojim kapacitetom - pitanja su na koja će privreda moći da dobije odgovor pravnog tima Centra za Kovid-19 mere, kao i tumačenje ukoliko im neka mera nije dovoljno jasna, a odnosi se na njihovo privredno društvo.

Centar se nalazi na adresi, gde je pitanja moguće postaviti putem kontakt forme, dok se odgovori javno objavljuju na dnevnom nivou.

"Očekujemo da rad Centra značajno unapredi efektivnost protivpandemijskih mera i doprinese boljem razumevanju mera od strane privrede i građana. Takođe, pozivamo građane i privredu da prijavljuju kršenje mera i neregularno poslovanje Kontakt centru republičkih inspekcija na telefon 011/6350322, putem onlajn forme ili nove Chatbot aplikacije IVA koju smo pokrenuli na sajtu inspektor.gov.rs", izjavio je Dragan Pušara, šef Jedinice za inspekcijski nadzor u NALED-u.

Centar za Kovid-19 mere pokrenut je u okviru projekta reforme i modernizacije sistema inspekcijskog nadzora, koju od 2017. godine sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji s NALED-om i uz finansijsku i tehničku podršku Evropske banke za obnovu i razvoj, u cilju poboljšanja rada inspektora i ukupnog poslovnog okruženja u Srbiji.

Radom Centra rukovodi Jedinica za podršku Koordinacionoj komisiji za inspekcijski nadzor, koja je formirana uz podršku NALED-a i koordiniše sveobuhvatnu reformu inspekcijskog nadzora, koja uključuje 44 inspekcije u 14 ministarstava.