24.03.2021.

09:50

Foto:

Vesti

Naši državljani koji su POTPUNO VAKCINISANI mogu da uđu u Srbiju bez negativnog testa! VESIĆ: Na sednici nije bilo reči o merama

Iz dela medicinskog dela Kriznog štaba čuli smo da će do kraja nedelje doći do smanjenja broja zaraženih i da “moramo da izdržimo do ponedeljka”. Neki doduše misle da se to neće dogoditi. Videćemo.

Beograd veoma poštuje napore premijerke Brnabić koja vodi Krizni štab i koja je uvek, kada god je mogla, izlazila u susret privredi. Zato Beograd poštuje njenu odluku. Pitanje otvaranja ugostiteljskih objekata i tržnih centara postavićemo u ponedeljak. Jer moja obaveza je da se borim za radna mesta ljudi.

Drago mi je što je doneta odluka da naši državljani koji su POTPUNO VAKCINISANI mogu da uđu u Srbiju bez negativnog testa. Kao i strani državljani koji su vakcinisani u Srbiji. Tako pokazujemo da smo evropski lider u vakcinaciji.

Beograd nastavlja sa vakcinacijom. Verujem da ćemo do ponedeljka imati bar trećinu punoletnih stanovnika Beograda koji su vakcinisani kao i bar 21 odsto revakcinisanih. To je put da se izađe iz epidemije.

Dakle, Beograd nije zadovoljan jer nije bilo popuštanja mera ali poštujemo stav premijerke Brnabić. Sačekaćemo ponedeljak i tada ću tražiti da se o ovom predlogu raspravlja. U međuvremenu nastavljamo sa vakcinacijom.