29.03.2021.

14:26

Foto:

Vesti

GRČKI MINISTAR OTKLONIO SVE DILEME: Od 14. maja otvara se prelaz EVZONI - BRAĆO SRBI, DOBRODOŠLI!


- Veoma mi je drago što mogu da kažem ako ste vakcinisani bilo kojom vakcinom, moći ćete da uđete u Grčku. To bi trebalo da omogući da sva naša braća iz Srbije mogu da uđu u zemlju - rekao je Teoharis koji se nalazi u zvaničnoj poseti Beogradu.

On je najavio da Grčka planira probno otvaranje sezone u aprilu za građane odabranih zemalja sa visokom stopom vakcinacije, među kojima je i Srbija, a da će Grčka otvoriti granice za većinu zemalja sredinom maja.

- Kao što smo najavili, sezona će početi 14. maja za većinu zemalja, za građane koji su vakcinisani, imaju negativan test ili su preležali kovid-19 - rekao je grčki ministar, te dodao da planiraju da probnu sezonu otvore ranije, pre Uskrsa, za nekoliko zemalja među kojima je Srbija.

Dodaje da još ne može da govori o datumu, jer dosta toga zavisi od zdravstvene situacije u aprilu, ali da su grčke vlasti prilično uverene da mogu početi otvaranje u drugoj polovini aprila.

U probnoj sezoni, kako je naveo, biće otvorena dva prelaza preko Bugarske, dok će od 14. maja biti aktivan i prelaz Evzoni preko Severne Makedonije.