09.04.2021.

13:18

Foto:

Vesti

Samo ono što vatrogasac nauči, može i da primeni! Vulin na vežbi polaznika 20. klase Kursa za radne intervencije sa opasnim materijama

On je u Pančevu prisustvovao vežbi koju su izveli polaznici 20. klase Kursa za radne intervencije sa opasnim materijama, saopštio je MUP.

- Samo ono što vatrogasac nauči, može i da primeni. Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviće da nabavlja najkvalitetniju opremu i tu ne sme biti nikakvog kompromisa, jer sve što može da zaštiti život čoveka i pomogne da se iz intervencije vrati nepovređen i živ, nije skupo - rekao je on.

Dodao je da vatrogasci-spasioci obavljaju težak, opasan posao i da zato moraju biti maksimalno zaštićeni najboljom opremom, dodaviši da će lično insistirati na još češćim obukama vatrogasaca.

Polaznici 20. klase Kursa za radne intervencije sa opasnim materijama prikazali su znanja i veštine stečene tokom obuke u simuliranoj vežbi nekontrolisanog curenja opasnih materija u krugu fabrike.

Oni su uz upotrebu specijalne opreme sanirali štetu nastalu nakon sudara cisterne u kojoj se nalazila opasna materija sa putničkim vozilom i prikazali veštine u skupljanju opasnih materija, kao i dekontaminacije i raspremanja opreme.