14.04.2021.

11:57

Foto:

Vesti

Patrijarh srpski Porfirije primio Šefa Misije Saveta Evrope, razgovarali o međuverskoj saradnji i ekološkim problemima!

 

Središna tema otvorenog razgovora, vođenog u prijateljskom duhu, bila je vezana za međuversku saradnju. Predstojatelj Srpske Patrijaršije sa zadovoljstvom je istakao da Srpska Pravoslavna Crkva neguje dobre odnose sa poglavarima i predstavnicima svih tradicionalnih crkava i verskih zajednica u regionu.

Razgovarano je i o odgovornosti svih zajednica u rešavanju klimatskih i ekoloških problema sa kojima se suočava čitav svet. Patrijarh je istakao da je zemlja Božja tvorevina koja nam daje uslove za život, pa je stoga naša obaveza da se o njoj brinemo na odgovarajući način. Gospodin Flesenkemper je istakao da je Kancelarija Saveta Evrope u Beogradu spremna na saradnju sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom po pomenutim pitanjima.

Gospodin Flesenkemper je takođe pozdravio posvećenost vrednostima Saveta Evrope po pitanju ravnopravnosti i raznolikosti, a Svetejši Patrijarh je sa interesovanjem saslušao obaveštenje o referentnom okviru Saveta Evrope o kompetencijama za demokratsku kulturu kao osnovu kvalitetnog obrazovanja za sve.