17.04.2021.

13:28

Foto:

Vesti

Još ne razmišljamo o zatvaranju neke kovid bolnice! Lončar: Više od 70 odsto zdravstvenih radnika primilo vakcinu

- Lakše dišemo, imamo više otpusta nego prijema, ali imamo toliki broj pacijenata da nismo u stanju da bilo koju kovid bolnicu zatvorimo - rekao je Lončar novinarima nakon sastanka sa predstavnicima studentskih organizacija.

On je istakao da će pridržavanje mera u borbi protiv epidemije kovida-19, kao i dovoljan broj vakcinisanih, rasteretiti bolnice, posebno one za zbrinjavanje hitnih slučajeva.

- Da odatle pacijente premestimo u bolnicu u Batajnici ili u Kruševcu, a da njih što pre oslobodimo da mogu da se vrate u nonkovid režim rada, ali samo pod uslovom da pada broj obolelih - poručio je Lončar.

On je sa studentima u Palati Srbija razgovarao o procesu vakcinacije, dilemama koje imaju, bezbednosti vakcina...

Više od 70 odsto zdravstvenih radnika primilo vakcinu

U Srbiji je vakcinu protiv korona virusa primilo više od 70 odsto zdravstvenih radnika, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je, nakon sastanka s predstavnicima studentskih organizacija, rekao da postoje dileme mladih medicinskih sestara po pitanju steriliteta nakon vakcinacije i ukazao da je razgovor s njima važan, što daje rezultate u procesu imunizacije.

- Što više razgovaramo sa ljudima, sve je veći obuhvat vakcinacije, i tu smo zadovoljni - rekao je Lončar novinarima.

Naveo je da će se poboljšati epidemiološka situacija, čim bude maksimalno brzo vakcinisan dovoljan broj građana.

Lončar je rekao i da se stanje među studentskom populacijom i u domovima "popravlja iz dana u dan", ukazujući da se povećava broj studenata koji žele da prime vakcinu.

- Oko dve trećine studenata izrazili su želju da prime vakcinu, sa jednom trećinom se razgovara - rekao je ministar.