01.05.2021.

10:00

Foto:

Vesti

"Bezbrižni – od setve do žetve"! Kompanija "Dunav osiguranje“ donosi brojne popuste tokom maja, meseca osiguranja poljoprivrede

- Kao nacionalna osiguravajuća kuća, Kompanija "Dunav osiguranje" posebnu pažnju i ove godine poklanja osiguranju poljoprivrede i značaju koji ovaj vid finansijske zaštite ima za ekonomski prosperitet naše zemlje. U sklopu predstojeće kampanje "Maj, mesec poljoprivrede", predviđene su posebne pogodnosti za osiguranike "Dunav osiguranja" koji ugovaraju osiguranje useva, plodova i životinja kako bi zaštiti svoju proizvodnju - najavio je Bojan Raičević, član Izvršnog odbora Kompanije "Dunav".

Informer

Bojan Raičević, član Izvršnog odbora Kompanije "Dunav osiguranje"

U susret toj akciji koje će trajati od 1. do 31. maja, Kompanija odobrava specijalne pogodnosti, i to 10% popusta na osiguranje useva, plodova i životinja, kao i 15% popusta na osiguranje useva i plodova na području AP Vojvodine ukoliko se osiguranje ugovara istovremeno kada i osiguranje od suše, kako za pravna tako i za fizička lica.

Budući da su štete koje pogađaju poljoprivrednu proizvodnju poslednjih godina veće i po obimu i po učestalosti, Kompanija "Dunav osiguranje" je, prateći zahteve tržišta, uvela jedinstvenu uslugu namenjenu poljoprivrednicima na teritoriji Vojvodine – osiguranje od nedostatka vlažnosti zemljišta tj. suše. Uvođenjem te usluge, Kompanija "Dunav" ima za cilj da stimuliše poljoprivrednike da više investiraju u proizvodnju useva, smanjujući pritom rizik od gubitka prihoda. Suša, kao jedan od najvećih poljoprivrednih rizika ostavlja nesagledive posledice na useve i plodove, te se uz ovakav vid zaštite rizici svode na minimum.

Informer

- Ne treba zaboraviti ni mere države, koja poljoprivrednicima koji osiguravaju svoju proizvodnju omogućava subvencionisanje premije i na taj način promoviše ovu vrstu osiguranja. Iz toga razloga, posebnu pažnju posvećujemo edukaciji i boljoj informisanosti naših poljoprivrednika, kako bismo doprineli stvaranju što boljih uslova za razvoj ekonomskog ambijenta naše zemlje - istakao je Bojan Raičević.

Uz sve navedene mere, broj poljoprivrednika koji u osiguranju vide način da svoju proizvodnju zaštite od prirodnih rizika, kroz brzu naknadu štete, iz godine u godinu raste. Osiguranje poljoprivrede uz sve navedene rizike predstavlja najsigurniji način obezbeđivanja finansijske zaštite i stabilnosti poslovanja i ima veliki potencijal za razvoj na domaćem tržištu.

Više detalja o samoj ponudi zainteresovani mogu pronaći na veb-stranici www.dunav.com, kao i besplatnim pozivanjem Kontakt centra na telefonski broj 0800 386 286.