15.05.2021.

14:35

Foto:

Vesti

OGLASIO SE DIRIGENT ZBOG PROPUSTA NA AKADEMIJI ZA DAN POBEDE! Đorđe Pavlović uputio javno izvinjenje!

- Kao jedini i isključivi autor scenarija koji je u obliku svečane akademije povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom i nacizmom bio izveden 9. maja ove godine upućujem izvinjenje svima koje su pojedini sadržaji tog programa sa pravom uznemirili - naveo je Pavlović.

On je dodao da je "scenario rađen po principu libreta za operu samo što tekst nije pevan nego je deklamovan, a sve vreme je u podlozi tekla muzika, kao osnov celokupnog programa, "natopljena“ melanholijom-patnjom koja simboliše žal za izgubljenim životima".

Pavlović je naveo da je na ovaj način želeo da da jedan drugi vid umetničke koncepcije koji je različit od uobičajenih.

- Želim da naglasim to da sam, prevashodno vođen potrebom da osnov programa čine dela umetničke muzike, a svojom nesmotrenošću i nedovoljnim poznavanjem književno-istorijske materije, u tekst scenarija uneo i stihove koje sam, koristeći očito nepouzdane internet izvore, nesvesno pripisao našem velikom pesniku Momčilu Nastasijeviću čime sam bez zle namere u zabunu doveo sve koji su bili uključeni u realizaciju svečane akademije - dodao je on.

Pavlović je naveo da stoga upućuje izvinjenje državnim zvaničnicima prisutnim na svečanoj akademiji i svima koji su poklonili poverenje podatku sadržanom u njegovom scenariju da je autor problematičnih stihova Momčilo Nastasijević, učesnicima u realizaciji programa, članovima porodice Nastasijević, kao i celokupnoj javnosti.

- Posebno izvinjenje upućujem Dejanu Ristiću, kao i dramskim umetnicima Vjeri Mujović, Nebojši Kundačini i Lepomiru Ivkoviću zbog toga što su, bez svoje stvarne odgovornosti, prethodnih dana u javnosti bili izloženi neprijatnostima i prozivanjima - , naveo je on.

Pavlović je dodao da nije imao nameru da svojim scenarijem izazovem uznemirenje javnosti i povredi osećanja građana.

- Svestan sam odgovornosti za učinjeni propust i upućujem iskreno izvinjenje - zaključio je Pavlović u saopštenju upućenom medijima.