20.05.2021.

12:41

Foto:

Vesti

RELI PRIJATELJSTVA IZMEĐU ISTOKA I ZAPADA! Susret u Istanbulu 23. maja!

Učesnici relija započinju miting u EU sa različitih tačaka, uključujući Nemačku, 18. maja 2021. godine. Istanbul će biti prvo mesto susreta relijanaca koji su krenuli različitim rutama.

Početak turske etape mitinga biće obeležen u 12:00 na istanbulskom trgu Sultanahmet 23. maja 2021. godine, na svečanosti kojoj je prisustvovati zamenik ministra spoljnih poslova i direktor za EU ​​poslove, ambasador Faruk Kajmakči.

Informer

Ceremonija u Istanbulu biće održana u partnerstvu sa Ministarstvom spoljnih poslova, pokrajinskom Direkcijom za sport Istanbula i opštinom Fatih. Na svečanosti u Istanbulu i duž rute Turske, biće predstavljeno 40 vozila, zajedno sa klubovima klasičnih vozila, uključujući Federaciju antičkih reli automobila I Classic Mercedes Club Turske.

Nakon početne ceremonije u Istanbulu, miting će se završiti 29. maja 2021. godine u Mugli, nakon posete Kodžaeliju, Sakariji, Duzdžeu, Bolu, Ankari, Nevšehir-Kaoadokiji, Nigdeu, Adani, Mersinu, Antaliji.

Jedan od najvažnijih ciljeva ovog relija je da učesnici skupa dobiju priliku da se upoznaju sa bogatstvima Turske I da se vrate u svoje zemlje puni lepih utisaka.