11.06.2021.

14:49

Foto: Strahinja Babovic

Vesti

Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila Suboticu /FOTO/

Gradonačelnik Bakić je, obraćajući se medijima nakon sastanka u Zelenoj sali Gradske kuće, izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da se sastane sa ministarkom Atanasković i da, kako je rekao, sa njom i njenim timom razgovara o stanju u subotičkoj privredi i privrednim potencijalima ovog grada.

- Grad Subotica nastoji da ima najbolju komunikaciju sa svim preduzetnicima, privrednicima i investitorima koji posluju na teritoriji našeg grada, od najmanje porodične firme, do velike međunarodne kompanije. Svi oni su važan i nezamenljiv deo subotičkog privrednog spektra i doprinose razvoju Subotice. Veoma nam je bitno da imamo što bolju saradnju sa Ministarstvom privrede i da zajedno učinimo sve što možemo da unapredimo privredni ambijent kako bi došlo do otvaranja novih radnih mesta, što je najvažnije za sve građane - naglasio je gradonačelnik Bakić.

Navodeći da će ministarka Atanasković u nastavku svog boravka u Subotici obići neke od uspešnih kompanija koje posluju u ovom gradu, on je rekao da pozdravlja njeno interesovanje za privrednike iz Subotice i njihov rad.

Informer

Ministarka privrede u Subotici

Ministarka Anđelka Atanasković je istakla kako je subotička privreda pokazala koliko je vitalna, da je korona delom uzela danak ali da se privreda oporavlja i da su očekivanja da će već dogodine privrednici iz ovog grada moći da konkurišu za pomoć resornog ministarstva kako bi još bolje radili i razvijali se.

- Imaćemo sastanak sa privrednicima, desetak se već prijavilo, koji će nam ukazati na svoje
probleme. Obilazim uglavnom domaće firme jer imamo primedbe da strani i domaći investitori nisu u istoj poziciji, što nije tačno. Odgovorno kažem da i jedni i drugi imaju potpuno ista prava samo je stvar njihovih mogućnosti koliko mogu da investiraju. U tome je jedina razlika. Pozivam sve domaće investitore da se razvijaju, zapošljavaju radnike, dobiće podsticaje od nas. Verujem da ću vrlo brzo ponovo doći na otvaranje neke nove fabrike -
poručila je ministarka Anđelka Atanasković.

Posle sastanka u Gradskoj kući kome su prisustvovali i gradonačelnikovi saradnici, gradski menadžer Zagorka Panić i član Gradskog veća zadužen za privredu, Srđan Samardžić, ministarka Atanasković posetila je kompaniju "Joviste", na Paliću.

Ministarka Anđelka Atanasković će, kako je najavljeno, u subotu, 12. juna, posetiti kompaniju "Al Pack" d.o.o. u Subotici, a potom i firmu "Geneza" d.o.o. u Kanjiži.