02.07.2021.

11:32

Foto: Promo

Vesti

Počelo glasanje za prigodnu poštansku marku povodom 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i SAD

Izbor za prigodnu poštansku marku kojom će u prigodnom filatelističkom izdanju 15. oktobra biti obeležen jubilej – 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i SAD, otpočeo je danas.

Glasanje za najbolji od pet predloga – po dve prigodne poštanske marke u formi bloka, koji imaju za motive simbolične prikaze zajedničkih vrednosti, nacionalne simbole i znamenite ličnosti koji se u javnosti doživljavaju kao najsnažnija veza Srbije i SAD, organizovano je putem aplikacije Vajber.

Ova minijaturna umetnička dela izradili su profesionalni autori poštanskih maraka Pošte Srbije. Glasanje za članove zajednice Viber Srbija otvoreno je danas u 10 časova, traje do ponedeljka 5. jula do 10 časova, na linku:

https://invite.viber.com/?g2=AQBVu8q0КVf4Zkelfn43SM9NYJwcy%2Fm0q94BSDhh6dF
PiulWzg4Iat5SMF5oDfew
.

Pobednik će biti proglašen u ponedeljak, 5. jula, objavljivanjem pobedničkog rešenja na zajednici Viber Srbija, a 15. oktobra će se naći na poštanskoj marki kojom se slavi 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i SAD. Glasanje se organizuje u saradnji sa Ambasadom SAD u Beogradu i kompanijom Rakuten Viber.

Pošta Srbije poziva sve zainteresovane građane da glasaju i daju doprinos izboru rešenja koje će na najbolji način predstaviti vrednosti koje danas spajaju Srbiju i SAD. Ovo je i prvi put da se u saradnji sa jednim diplomatskim predstavništvom u Beogradu organizuje promotivno glasanje za izbor prigodne poštanske marke.