15.07.2021.

21:14

Foto: Printskrin video

Vesti

(VIDEO) ŠIPTARI OD SRBIJE TRAŽE PARE ZA UNIŠTENE SRPSKE SPOMENIKE! Evropo, zašto trpiš idiote, koji nemaju gram mozga?! ŠTA REĆI, ONI SAMO BATINU RAZUMEJU!

Ministar kulture, omladine i sporta privremenih institucija u južnoj srpskoj pokrajini, Hajrula Čeku, smatra da je uspostavljanje ove komisije važno, jer, prema njegovim rečima, time zvanično započinje proces traženja odgovornosti i obeštećenja od Srbije za namerno uništavanje stotina spomenika na Kosovu*.

- Članovi komisije biće profesionalci i predstavnici državnih i profesionalnih institucija, kao i međunarodni stručnjaci. Komisija će uzeti u obzir svu dokumentaciju koja je do sada pripremljena - rekao je on.

Dalje je naglasio da će ova komisija imati zadatak da sastavi državni inventar sa svim spomenicima uništenim tokom rata 1998. i 1999. godine.

- Zahtev za obeštećenje biće sastavljen u skladu sa međunarodnim standardima - poručio je Čeku.

Uprkos budućim rezultatima „stručne" komisije čije su osnivanje tzv. kosovske institucije najavile i bezbrojnim pokušajima tzv. države čija je istorija, kultura i državnost zasnovana na laži - zdrav razum i svedočansta jasno pokazuju šta je istina.

A to je da su upravo kosovski Albanci ti koji su rušili spomenike, crkve i proterivali srpski narod sa viševekovnih ognjišta iako sada pokušavaju da svoja zlodela pripišu Srbiji i Srbima. Međutim, uništavanje se odnosi i na crnogorsku zajednicu na Kosmetu.

Naime, podsetimo, sa rušenjem spomenika Petru II Petroviću Njegošu, sa prištinskih ulica se krenulo sa gaženjem i uništavanjem srpske kulture baštine na Kosovu i Metohiji.

ZAPAD JE KASNO UKAPIRAO, DOLAZAK KINE U SRBIJU I NA BALKAN NIJE SLUČAJAN, NITI PRIVREMEN! Majstori, ko nema u glavi, ima u...

Albanski civilni sektor, intelektualci, kritičari ili akademici nikad nisu osudili ovakve pojave, kao ni i činjenicu da je usvajanjem tzv. kosovskog ustava izbrisan i pomen crnogorske zajednice na Kosovu i Metohiji.

U prilog tome, pogledajte video zapis koji svedoči momenat rušenja spomenika Petru II Petroviću Njegošu i Vuku Karadšiću u Prištini 1999. godine, a način na koji se to činilo ukazuje na sve strahote najbezočnijeg vandalizma i mržnje koja je proizvela najprimitivniji fašiziodni revanšizam prema svemu što nije albansko.

Postavlja se pitanje da li je opravdano da prva demokratski izabrana Vlada Crne Gore sarađuje sa lažnom državom Kosovo čiju je „nezavisnost" prethodna vlast uz protivljenje preko 80 odsto stanovništva priznala. Podsetimo, najnoviji „akt prijateljstva" naših „partnera" sa tzv. Kosova je neosnovano hapšenje i zadržavanje crnogorskog državljanina Rista Jovanovića.

EU NIŠTA NIJE NAUČILA OD SRBIJE! OPET UDARILI NA MOSKVU I KINU ZBOG VAKCINA ZA KORONU! U svemu vide osvajačke namere Moskve i Pekinga!

Dok „sevaju" optužbe na račun Srbije i pokušava se optužiti za „genocid" na teritoriji Kosova i Metohije, crnogorska vlast usvaja već usvojene deklaracije o zločinu u Srebrenici, kojim se - prema mišljenjima mnogih - srpski narod dodatno stigmatizuje i implicitno proglašava za genocidan narod.

O čemu svedoči takav pristup nove vlasti u Crnoj Gori i aktuelne Vlade gde su politički potezi Crne Gore i tzv. Kosova upereni protiv Srbije, i da li Crna Gora treba, s obzirom na „tonove" koji dolaze od prištinskih vlasti od '99 kada su srušili spomenik Njegošu, preko usvajanja tzv. ustava kojim se briše pomen crnogorske zajednice pa sve do skorašnjeg grubog i neosnovanog tamničenja crnogorskog državljanina, nastaviti dosadašnju politiku prema Kosovu* - otvoreno je pitanje.