12.08.2021.

10:26

Foto:

Vesti

Antić: Do kraja godine gradimo skoro 400 novih kilometara puteva

Šta se sve gradi danas? Intenzivni su radovi na sledećim saobraćajnicama: Moravski koridor 112 kilometara, Sremska Rača - Kuzmin 18 kilometara, obilaznica oko Beograda 13,5 kilometara, Preljina - Požega 31 kilometar, Ruma - Šabac - Loznica 77 kilometara, Valjevo - Lajkovac 17,5 kilometara, Fruskogorski koridor 47,7 kilometara, Novi Beograd - Surčin 7,9 kilometara.

Prva deonica novog autoputa Niš - Merdare u dužini 32 kilometara počeće da se gradi do kraja godine. Nastavlja se sa radovima na svim ključnim pravcima, Gružanski koridor i obilaznica oko Kragujevca, Kragujevac - Mrčajevci u ukupnoj dužini oko 50 kilometara, počinju radovi na deonici Požarevac - Veliko Gradiste - Golubac koja ima 70 kilometara, a započeće se i sa važnim projektima autoputeva; Beograd - Zrenjanin, Zrenjanin - Novi Sad i Požega - Boljare.

- Ovo su istorijski rezultati i posledica političke i finansijske stabilnosti - rekao je Antić za TV Pink i dodao da je bum u izgradnji velikih infrastrukturnih projekata počeo od 2012. godine.

Informer


Veliki deo tih projekata gradi se iz sredstava Republike Srbije, kako je rekao Antić, a ostalo se radi iz povoljnih zajmova.

- Ključni problem u ovom trenutku je obezbediti dovoljan broj radnika koji će raditi na ovim projektima - naglasio je Antić i dodao da u ovom trenutku, samo na Moravskom koridoru radi 2.000 ljudi, a biće potrebno 3.500.

Informer


Kada je reč o Sopotskoj petlji, Antić kaže da taj projekat pokazuje brigu o interesima građana.

- Tokom izgradnje Koridora 10 i novog autoputa određena sela su izgubila komunikaciju sa regionalnim putevima. Izlazeći u susret zahtevima meštana izgradili smo taj projekat koji omogućava da sela u Pirotskom kraju imaju komunikaciju kakvu su imali, ali ima i širi značaj za taj kraj - kazao je Antić.

Informer