20.08.2021.

13:51

Foto:

Vesti

Crkva i humanitarci donirali Kovid bolnici u Lapljem Selu medicinsku opremu vrednu 50.000 evra

Reč je o hematološkom i biohemijskom analizatoru i aparatu za poboljšanu distribuciju kiseonika.

Vladika raško-prizrenski Teodosije rekao je da je crkva zbog epidemije virusa osetila potrebu da, u saradnji sa Gujonom, pruži svoj doprinos u poboljšanju uslova za lečenje pacijenata u kovid bolnici u Lapljem Selu.

- Ta donacija jeste vredna što se tiče materijalne strane, ali mnogo je važnije da u trenucima kada nam je teško, kada se borimo za zdravlje, život i opstanak, budemo svi zajedno i nesebično pomažemo jedni drugima. Da budemo zajedno, jedinstveni kada su u pitanju trenuci koji su sudbonosni za opstanak našeg naroda na KiM - rekao je vladika Teodosije, prenosi Kosovo onlajn.

Kako je rekao, ovo je samo jedan mali znak pažnje i pomoći kojim smo ukazali na svu žrtvu i ljubav koju su lekari pokazali prema pacijentima, među kojima je bilo i sveštenika, monaha i vernika koji su ovde izlečeni, dodao je vladika.

Informer


Direktor Kliničkog centra Bratislav Lazić rekao je da će donacija značiti u nastavku lečenja pacijenata, jer iako su konstnatno snabdeveni svim što je neophodno, zahvaljujući Vladi Srbije, ovakva donacija SPC ima dvostruki značaj.

- Ne samo u materijalnom smislu, koji jeste veliki, ali i u onom drugom duhovnom smislu, da jedna tako važna institucija, stub opstanka na Kosovu i Metohiji na takav način vodi računa o našem stanovništvu, lečenju građana i sprovođenju svega što je neophodno u teškim situacijama kao što je pandemija korona virusa - rekao je Lazić.

Vrednost donacije kovid bolnici u Lapljem Selu je 50.000 evra.