02.09.2021.

23:05

Foto:

Vesti

Održan "Dan kulture" u okviru takmičenja "Čuvar reda"

Događaju posvećenom kulturnim specifičnostima Srbije, predstavljanju umetničkog stvaralaštva i širenju prijateljstva među državama i njihovim armijama, prisustvovali su pomoćnik ministra odbrane za ljudske resurse Katarina Tomašević, načelnik Uprave za obuku i doktrinu Generalštaba Vojske Srbije, brigadni general Petar Latković, komandant Druge brigade kopnene vojske, brigadni general Željko Kuzmanović, kao i brojni žitelji i posetioci Vrnjačke Banje.

Na štandovima Ministarstva odbrane Srbije i Kulturnog centra Islamske Republike Iran posetioci su mogli da se upoznaju sa publikacijama posvećenim kulturnoj baštini dve zemlje, kao i da pogledaju izložbu eksponata starog oružja Azije iz fundusa Vojnog muzeja.

Defile Vojnog orkestra Niš vrnjačkom promenadom označio je početak kulturno-umetničkog programa u kojem su, pored vojnog orkestra, nastupili Hor "Isa beg" iz Novog Pazara, poznati džez saksofonista Oleg Kirejev i Ansambl pesme i igara Strategijskih raketnih snaga Ruske Federacije "Krasnaja zvezda".

Na repertoaru su bili vojni marševi, duhovna i starogradska muzika i popularne srpske i ruske pesme.

Ansambl "Krasnaja zvezda", pre večerašnjeg nastupa, domaćoj publici predstavio se na ceremoniji svečanog otvaranja takmičenja "Čuvar reda" u Kraljevu, kao i koncertima u Kragujevcu, Somboru i Nišu.

Takođe, ovaj muzički sastav iz Ruske Federacije, održaće samostalni koncert u Vrnjačkoj Banji 4. septembra, dodaje se u saopštenju Ministarstva odbrane.