04.09.2021.

13:03

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Vesti

UVEK ĆU SE MOLITI ZA VAS DECU Patrijarh Porfirije služio liturgiju za uspešan početak nove školske godine

SPC je navela da je partrijarh služio "Božanstvenu liturgiju i priziv Svetog duha za uspešan i Bogom blagosloven početak nove školske godine".

Patrijarh se obratio učenicima, roditeljima i nastavnicima besedom i podsetio sve prisutne na važnost i blagodeti molitve.

"Dragi učitelji, nastavnici i profesori, mi smo služili svetu Liturgiju, pričestili se i očitali molitvu za dobar početak nove školske godine, ali i molitvu za dobar završetak i postizanje cilja, na kraju školske godine," rekao je on.

Informer

 



Obraćajući se tonom bliskom deci patrijarh je rekao da je trud neophodan kako bi savladali sve što učitelji i profesori predaju, a da molitve upućene Bogu pomažu da se ostvare najbolji uspesi.

Patrijarh je poručio najmlađima da je pored uspeha u školi važno da se neguju prijateljstvo i mir, kako sa svojim bližnjima, tako i sa drugovima i nastavnicima.

"Molili smo se danas za mir i ljubav, ali i drugarstvo i radost, koji će nam pomoći da stičemo nova saznanja i savladavamo poteškoće", rekao je Patrijarh.

On je pozvao crkvu, sveštenike, učitelje, nastavnike i profesore da se mole za svu decu kako bi znanja stečena u školi bila iskorišćen na što svrsishodniji način.

- Ja ću se uvek moliti za vas decu, bez obzira koju školu ili fakultet pohađate, jer je to zapovest Božija. Nama je Hristos pre svega pokazao da volimo decu i da budemo deca po dobroti, po bezazlenosti, po spremnosti da i kad nismo zadovoljni i kad nas neko naljuti uvek oprostimo. Jer nam je važnije da sačuvamo drugarstvo nego da se u svađi međusobno raziđemo - napisao je on na Instagramu.