03.11.2021.

17:37

Foto: Printscreeen

Vesti

/FOTO/VIDEO/ VAKCINA MODERNA OD VEČERAS DOSTUPNA U SRBIJI! Stiglo 200.400 doza ovog cepiva!

- Hvala svima na odazivu na ovom važnom događaju koji pokazuje veliko prijateljstvo, prijateljstvo Poljske i Srbije i njihovih naroda. Današnji događaj pokazuje da jedna tradicionalnost dobija puno značenje. 200.400 doza Moderne je stiglo večera. To je još jedan važan činilac u borbi protiv korone, i da se podigne vakcinacija u Srbiji. Pozivamo sve koji se do sada nisu odazvali da se odazovu. Moderna do sada nije bila dostupna našim građanima, ali veliki broj građana aplicirao je za Modernu i verujem da će građani koji su aplicirali za modernu, od sutra već početi da se vakcinišu - rekla je Jadranka Joksimović.

Informer

- Pandemija koronavirusa koja traje već godinu dana, stavila je ceo svet pred izazove bez presedana. U ova teška vremena međunarodna povezanost i podržavanje dobro nam dolaze. Poljska i Srbija to znaju. U Poljksoj i za Poljake reč solidarnost ima posebo značenje. Sa nađše strane je sve to što se dešava oznaka solidarnosti, ali i efikasnosti, pre svega,Aleksandra Vučića, Ane Brnabić, ministra Selakovića. Današnaj donacija predstavlja još jednu konkretnu pomoć koju je Poljska uputila Srbiji u vreme pandemije. Ono što predstavlja suštnisku vrednost donacije Poljske je što je Moderna nova vrsta vakcine i peta koja će se naći u upotrebi u Srbiji - zamenik ministra spoljnih poslova Poljske Šimon Šinkovski vel Senk.

Informer

- Danas našem narodu možemo da kažemo "Rečeno, učinjeno". Srbija je danas dobila i petu vakcinu u borbi protiv koronavirusa. Reč je o velikom broju doza koje su veoma važne. Ali bitna je poruka koju zajedno šaljemo. Ovo je divan gest velikog prijateljstva - rekao je Vladimir Orlić.

Informer