06.11.2021.

18:02

Foto: MINISTARSTVO GRAĐEVINARSTVA, SAOBRAĆAJA I INFRASTRUKTURE

Vesti

Uskoro besplatan internet i mobilna aplikacija za kupovinu karata u srpskim vozovima! /FOTO/

Buduća saradnja ovih preduzeća biće realizovana u okviru sledećih projekata:

- Projekat postavljanja baznih stanica na železničke stubove na trasama kojima se obavlja železnički saobraćaj, kao i obezbeđivanja Wi-Fi signala za pristup internetu na železničkim stanicama na teritoriji Republike Srbije, a u cilju obezbeđivanja mobilnog signala i interneta

- Projekat obezbeđivanja Wi-Fi signala za pristup internetu u vozilima Srbija Voza;

- Projekat razvoja mobilne aplikacije namenjene krajnjim korisnicima, za kupovinu karata za železnički prevoz putnika Srbija Voza.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović istakao je da je modernizacija srpskih železnica jedan od glavnih prioriteta u radu Vlade Srbije i resornog ministarstva, i da srpskoj železnici mora da se vrati poverenje putnika.

Informer

- Decenije zapostavljanja železnice su gotove. Najveći investicioni talas u razvoj srpske železnice je na svom vrhuncu. Vlada želi da omogućimo građanima najbolju i najsavremeniju uslugu. Naš zadatak je da vratimo građane, da vratimo putnike u naše vozove, da svest ljudi promenimo i da shvate koliko je to kvalitetan i pouzdan način putovanja i transporta. Korisničko iskustvo mora da bude vrhunsko i u skladu sa evropskim standardima, tako da ćemo uskoro da imamo i aplikaciju za kupovinu karata, kao i besplatan pristup internetu u vozovima Srbija Voza. Naši građani zaslužuju da imaju uslugu kao u Srednjoj Evropi, a uskoro kao u Zapadnoj Evropi. Dosta je bilo stagnacije - naveo je ministar Momirović.

Pismo o namerama su potpisali generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić, generalni direktor Infrastrukture železnice Srbije Nebojša Šurlan i generalni direktor Srbija Voza, Jugoslav Jović. Generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić je istakao:

- Jedno od strateških opredeljenja Telekoma Srbija je da bude nosilac digitalizacije čitavog našeg društva i privrede. Dokument koji smo danas potpisali je jedan korak ka ostvarenju tog cilja.
Kao rezultat naše saradnje sa partnerima iz Infrastruktura železnice Srbije i Srbija Voza putnici će u novim vozovima moći da uživaju u besplatnom WiFi internetu, koji će njihovo putovanje učiniti udobnijim.

Informer

Takođe, razvijamo i aplikaciju za mobilne uređaje putem koje će putnici moći jednostavno i brzo da kupe kartu za putovanje vozom.

- Na kraju, želim da iskoristim priliku da čestitam ministru, gospodinu Tomislavu Momiroviću, što će naši građani moći od proleća da putuju ovim prelepim, najmodernijim vozovima i da mu obećam da će Telekom Srbija za najbrže vozove obezbediti i najbrži internet - rekao je Lučić.

Generalni direktor Srbija Voza, Jugoslav Jović zahvalio se Telekomu Srbija na dosadašnjoj saradnji i najavio da od nastavka saradnje očekuje nov nivo usluge za putnike u srpskim vozovima.

- Ovom saradnjom želimo da postignemo besprekornu vezu u vozovima i zajednički da razvijemo aplikaciju za prodaju karata. Nova nadgradnja usluga će omogućiti da se karte kupe od kuće ili u pokretu i građani će imati priliku da kupuju karte kao i građani širom Evrope i sveta - kaže Jović.