22.11.2021.

10:56

Foto:

Vesti

Prodaja stanova u Novom Sadu ne prestaje da raste – Tražnja za nekretninama u jednom delu grada se posebno izdvaja

 

Odlična povezanost sa aerodromom “Nikola Tesla” u Beogradu, preko  autoputa E-75, dobra povezanost sa ostalim gradovima u Srbiji, ali I sa Evropskom unijom, uz arhitekturu koja datira iz Austrougarske monarhije, blizina Fruške Gore, samo su neki su od glavnih razloga zašto Novi Sad iz godine u godinu doživljava veliki priliv novih stanovnika, koji neminovno diktiraju i tempo širenja grada u pogledu tržišta nekretnina.

Prodaja stanova Novi Sad

Među studentima iz Vojvodine i regiona, već omiljen, grad je prepoznat kao idealno mesto za život i kod mladnih bračnih parova, a u poslednjih par godina, i od strane IT industrije, pa se slobodno može reći da su upravo oni faktor koji diktira cene kvadrata prilikom prodaje stanova u Novom Sadu, a koji se kreću od nešto više od 686 evra po kvadratnom metru i idu sve do 3.117. evra, koliko iznosi najskuplji kvadrat na teritoriji grada, prema oglasima na sajtu Nekretnine.rs.

Kvadrat u centru oko 3.000 evra

Cene variraju u zavisnosti od lokacije, starosti i načinu gradnje, opremljenosti, načina grejanja, pa i same blizine centralnom gradskom šetalištu, Zmaj Jovinoj ulici, kao i Dunavskom parku.

Informer

Cena kvadrata na Podbari, Starom gradu, Rotkvariji, u Centru, kod Futoške pijace, Jodne banje, kao i u delu centra kod Riblje pijace, na Subotičkom bulevaru, kreće se od 1.030. evra koliko je potrebno izdvojiti za najnižu cenu po kvadratu i penje se sve do 2.798 evra, koliko je potrebno izdvojiti za najvišu cenu nekretnine u Novom Sadu po kvadratnom metru.

Izvan centra, kvadrat je moguće naći i za manje od 700 evra

U naseljima koja daljim od centra, poput Adamovićevog naselja, Betanije, Delelinare, Grbavice, Avijatičarskog naselja, Banatića, Sajmišta, Telepa i Satelita, za najnižu cenu po kvadratnom metru je potrebno izdvojiti 686 evra, dok najviša i krajnja iznosi 2.263 evra po kvadratu.

Nešto drugačija cena vlada na Limanu, Novom Naselju i Veterniku, gde cena počinje od 792 evra po kvadratnom metru, koliko je potrebno izdvojiti za najnižu, dok je za najvišu i krajnju cenu po kvadratu potrebno izdvojiti 2.690 evra za nekretinu u ovim delovima Novog Sada.

Petrovaradin 

Poslednjih decenija, posebnu pažnju kupaca privlače nekretnine u Petrovaradinu, ponajviše zbog blizine istoimene tvrđave, mirnijeg načina života koji u modernom shvatanju života podrazumeva i povezanost sa prirodoe, te ovaj deo beleži sve više onih koji u ovom delu Novog Sada, vide svoj idealni dom.

Donja cena kvadrata u Petrovaradinu, prema ponudi na sajtu "Nekretnine.rs", kreće se od 1.010 evra, koliko iznosi najniža cena kvadrata  i ide se sve do 2.231 evra, koliko iznosi najviša cena nekretnine po kvadratnom metru u ovom delu Novog Sada.