27.11.2021.

12:11

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vesti

OVO ĆE BITI NAJHLADNIJI DAN SLEDEĆE SEDMICE Sutra 18 stepeni, a onda preokret

I pored pada temperature, ni od ponedeljka nas ne očekuje veliki minus, uobičajen za kraj novembra. Jutarnje temperature spustiće se do nule, dok će najviše dnevne tokom cele nedelje biti oko 10 stepeni.


Prema rečima meteorologa "Weather2Umbrella" Đorđa Đurića, u našoj zemlji subota će osvanuti sa oblacima i kišom.
- Ali tokom dana dolazi do poboljšanja vremena. Očekuje nas i više sunca, a temperatura će u većem delu zemlje dostizati do 18 stepeni. Duvaće slab do umeren južni i jugozapadni vetar, krajem dana u pojačanju, a u košavskom području počeće da duva jak jugoistočni vetar - navodi Đurić. 


Kako dodaje, ovakvo vreme očekuje se i u Beogradu.
- Nakon oblačnog i hladnog jutra sa kišom, tokom dana biće suvo i osetno toplije uz sunčane periode. Prema sadašnjoj prognozi, najviša dnevna temperatura biće 16 stepeni - kaže on.
Đurić dodaje da će i drugog dana vikenda biti promenljivo oblačno i toplo za ovo doba godine, ponegde sa kišom.

Informer

Krajem nedelje čeka nas kiša


- Krajem nedelje u severnim i zapadnim, a u toku večeri i noći i u ostalim predelima čeka nas jače naoblačenje i zahlađenje sa kišom. Duvaće umeren do jak južni vetar, krajem dana u slabljenju. Maksimalna temperatura od 10 stepeni na severozapadu do 18 stepeni na jugoistoku Srbije - navodi Đurić.


U ponedeljak sledi oblačno i osetno hladnije vreme sa kišom, na planinama sa susnežicom i snegom.
- Cele nedelje nastavlja se vremenska klackalica sa čestom smenom sunca i kiše u čitavoj zemlji. Tako će početkom sedmice padati kiša i duvaće jak severozapadni vetar, sa temperaturama od nule do 10 stepeni. U utorak još hladnije, sa svega 6 stepeni, uz kišu i susnežicu u nižim predelima i snegom na planinama. U sredu ponovo toplije, ali će i dalje duvati jak vetar. Tako ćemo i narednih dana imati nestabilno vreme, sa dosta padavina, ali bez pravih zimskih temperatura - najavljuje Đurić.


Prognoza za narednih pet dana


dan            minimalna   maksimalna temperatura
subota       8                18 umereno oblačno
nedelja      7               18 promenljivo oblačno
ponedeljak 0               10 kiša
utorak       3                6 oblačno
sreda         0                12 moguća kiša