01.12.2021.

20:09

Foto:

Vesti

DOKTOR DUNJIĆ OTKRIVA ŠTA TELEFON PORED KREVETA RADI NAŠEM ORGANIZMU Ovo je velika greška koju svi prave

Slobodan Dunjić, specijalista opšte medicine i lekar integrativne medicine kaže da je svest o ovom problemu mnogo izraženiji na Zapadu nego kod nas.

- Postoji zloupotreba mobilnih telefona, što znači da ih koristimo i kad nam ne trebaju, iz dosade.To je najviše štetno, previše ga držimo u ruci, spavamo sa njim, držimo pod jastukom. To su konstantna zračenja koja nam remete rad hipofize, pinealne žlezde i nemamo miran san, mozak nam i dalje radi, a mi prividno spavamo i ustajemo umorni - objasnio je dr Dunjić i naglasio da su deca najugroženija jer im ćelije rastu, pa se javljaju poremećaji u ponašanju, ubrzanosti, hiperaktivnost...

Naglasio je da telefon mora da bude udaljen najmanje tri metra od nas, jer i taj punjač stvara neko niskofrekventivno polje koje utiče na rad naših žlezda sa unutrašnjim lučenjem, te nas dovodi u hormonski disbalans.

Informer

Punjač treba držati bar 3 metra dalje od kreveta

Pored toga, specijalista naglašava da telefon ne bi trebalo da se koristi dva sata pre spavanja.

- Harvard je objavio da to plavo svetlo sa ekrana na nas utiče, pre svega na rad mozga, štitne žlezde, srca i našeg imuniteta. Tada naš mozak cele noći "šlajfuje", pravi nam problem i mi ustajemo umorni, zapravo hronično umorni. Do pre 10 godina smo imali emotivni stres, a sad imamo elektromagnetni stres - objasnio je Dunjić i dodao da ruter treba ugasiti preko noći jer je njegov domet 250 metara.

Zato je potrebno ići u prirodu, podvlači on, kako bismo se demagnetisali. Kaže da su žene u gorem položaju, jer su zarad lepote u kuću unele fen za kosu, koji je izrazito štetan.

On kaže da mala zračenja nisu opasna, ali da kumulativna zračenja posle pet do deset godina stvaraju štetu.