15.12.2021.

21:38

Foto:

Vesti

PRVO SE IZVINITE SRBIJI! Lazar Ristovski odgovorio Hadžihafizbegoviću koji slavi koljača Srba!

Glumac Emir Hadžihafizbegović, koji u filmu „Quo vadis, Aida?” igra srpskog vojnika, optužuje Srbiju za fašizam. Na ovakve tvrdnje Hadžihafizbegovića, glumac Lazar Ristovski u izjavi za Objektiv, između ostalog, navodi da na mržnju neće da odgovara mržnjom, ali i pita svoje sarajevske kolege: „Zar tako olako bacaju pod noge ljubav kojom ih srpski narod dočekuje i nazivaju ga fašističkim ili genocidnim? Zar će ikada ponovo doći u zemlju u kojoj vlada fašizam?”

Hadžihafizbegović u izjavi za jedan beogradski list ističe da su tri evropska Oskara za najbolji film, najbolju režiju i najbolju glumicu nesumnjiv uspeh bosanskohercegovačke kinematografije, kao i da će se s fašizmima raskrstiti tek onda kada ovo ostvarenje bude dostupno široj publici kako u Republici Bosni i Hercegovini, tako i u Republici Srbiji.

Već sam rekao, ali koliko god da sam dosadan, ponoviću i sada – kada se film „Quo vadis, Aida?” sasvim regularno prikaže u Banjaluci, u Sinestaru i Sinapleksu, kada se prikaže u Sava centru i kada se pusti na RTS-u, znaćemo da je fašizam krenuo nizbrdo – poručuje Hadžihafizbegović.

Informer

Lazar Ristovski

Glumac Lazar Ristovski ovim povodom dao je izjavu za Objektiv:

Naravno da je prvo što mi pada na pamet da i ja odgovorim mržnjom prema mojim kolegama, koji Srbe i Srbiju nazivaju genocidnim narodom, a Srbiju zemljom fašizma. I da to kažem utopio bih se u milione onih koji će u Srbiji popljuvati i ovaj film i moje kolege iz Sarajeva i glasati da se film ne prikaže u Srbiji. I tako bih sigurno bio u pravu i miran legao da spavam kao deo srpskog naroda, kome i ja pripadam, koji je na mržnju odgovorio mržnjom. Ali, pošto sam ne tako davno igrao kralja Petra Prvog u filmu, koji pokazuje koliko je srpski narod u samo jednom ratu propatio i u toj antičkoj patnji bio veliki, dostojanstven, pošten i hrabar i antički uzvišen, podsetiću moje kolege, koje karijeru prave na mržnji i tuđoj muci, ne obazirući se na posledice izgovorenih reči, vređajući čitav jedan veliki i herojski narod zarad trenutnih uspeha i zadovoljenja svojih ljudskih i umetničkih sujeta, da se pre svega izvine srpskom narodu i Srbiji, pa da onda krenemo iz početka.

Podsetimo, gostujući u jednoj emisiji Emir Hadžihafizbegović je najavio snimanje filma o komandantu jedinice Armije Bosne i Hercegovine tokom rata u BiH Naseru Oriću, koji će ga predstaviti kao heroja i time izazvao buru u javnosti.