21.12.2021.

07:23

Foto:

Vesti

BIVŠI DIREKTOR ZAVODA ZA UDŽBENIKE PROFESOR MILOLJUB ALBIJANIĆ: Kavčić hoće da zatvori Zavod!

 

On je na sajtu "Besplatna biblioteka" objavio 14 novih izdanja, za koje kaže da su izdata pod pokroviteljstvom Fondacije "Alek Kavčić". I sve bi to bilo lepo da najdeblji kraj nije izvukao Zavod za udžbenike, koji sada nema šta da prodaje, zbog čega 215 zaposlenih brine da li će sutra imati posao!

Bivši direktor Zavoda prof. Miloljub Albijanić, ujedno i autor "Matematike za 7. razred" koja je bez njegove dozvole postavljena na sajt Fondacije, zbog čega se sada sudi sa Kavčićem, smatra da pod hitno treba istražiti i otkriti koji je krajnji motiv biznismena.

- Postoje tri mogućnosti, jedna je da želi da kupi Zavod, druga da na račun Zavoda napravi svoju izdavačku kuću, a treća da je u pozadini laka politička priča. Priča o besplatnim udžbenicima je dobra politička kampanja, bez obzira što od besplatnih udžbenika nema ništa. Dobra je priča kad vi u javnosti postavite pitanje "da li ste za besplatne udžbenike", to je priča koja privlači pažnju. Pa ko nije za tu ideju? Prvi ja jesam, ali zna se kako se to radi, sigurno ne ovako kako to radi Kavčić! - kaže Albijanić i dodaje:

Informer

Miloljub Albijanić

- Najdeblji kraj će izvući Zavod! Ja sam već rekao da će Zavod moći samo da stavi "ključ u bravu" kada Fondacija otkupi sve ili gotovo sve udžbenike. I sve smo bliži tome. Ta izdanja biće prepuštena Kavčiću i tada Zavod više neće imati šta da prodaje, a samim tim ni od čega da zarađuje. Smatram da je ugovor koji je potpisan između Fondacije i Zavoda, kada je Kavčić otkupio Zavodova izdanja, štetan po sam Zavod i da će ga oterati u propast. Pozivam državu da pregleda taj ugovor i smeni rukovodstvo Zavoda, jer 215 zaposlenih mogu ostati bez posla. Zaposleni u Zavodu nezadovoljni su što nemaju uvid u taj ugovor, besni su na rukovodstvo, a Sindikat radnika je veoma zabrinut jer je mogućnost da svi ostanu bez posla realna.