22.12.2021.

11:03

Foto:

Vesti

Aleksandar Kavčić opet obmanuo roditelje i učenike! Biznismen nastavlja s prevarama

 

Naime, na sajtu "Besplatna biblioteka" postavljeni su digitalni udžbenici, ali oni nisu besplatni, već da bi ih đaci koristili, roditelji moraju da odreše kesu i kupe ih.

Za sada se na ovom sajtu mogu pronaći digitalni udžbenici iz Matematike i Sveta oko nas za prvi i drugi razred osnovne škole, ali nijednu od tih đačkih knjiga nije moguće otvoriti. Umesto udžbenika na ekranu se pojavljuje obaveštenje koje je šokiralo roditelje - udžbenici moraju da se plate!
Na to nam je ukazala N. R., majka đaka prvaka, koja je, kako sama priznaje, poverovala u Kavčićeve priče o besplatnim udžbenicima.

- Smatrala sam da je to što gospodin Aleksandar Kavčić radi odlično, jer su đačke knjige zaista veliki trošak za nas roditelje. Kada sam čula da su se na sajtu pojavili digitalni udžbenici, i to za prvi razred, odmah sam se zainteresovala i ušla da vidim kakav je udžbenik, nimalo ne sumnjajući u kvalitet. Ali sačekalo me je neprijatno iznenađenje! Uopšte nisam mogla da uđem ni u jedan udžbenik, svaki put kada bih kliknula pojavila bi mi se skandalozna poruka "Pristup sadržaju se naplaćuje zato što podleže zaštiti autorskih prava" - šokirana je naša sagovornica, koja besno dodaje:

- U obaveštenju je još stajalo i prazno polje u koje je trebalo da se unese kod i objašnjenje "Kod pronađite u štampanom izdanju udžbenika ili kontaktirajte izdavača". Zamislite kakva sramota! Pa sada je definitivno pokazao da ne misli na roditelje i decu, da su njegove priče o besplatnim udžbenicima "šuplje" i da samo gleda kako da zaradi!

Informer