22.12.2021.

14:00

Foto: Tanjug

Vesti

Patrijarh Porfirije: Nadam se da će veronauka nastaviti da bude bitan deo obrazovanja naše omladine!

 

"U najvećoj učionici i najznačajnijoj zbornici srpskog naroda - u spomen hramu Svetog Save - danas sam se sreo sa ministrom prosvete g. Brankom Ružićem i direktorima prestoničkih škola kako bih sa njima razgovarao o bitnim aspektima verske nastave u zemlji. Blagodaran sam Gospodu na dosadašnjoj saradnji i podršci koju ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, zajedno sa celim školstvom, pruža našim veroučiteljima u cilju što kvalitetnije verske nastave.

Međutim, osećam da je potrebno uložiti još mnogo truda i napora kako bi verska nastava bila adekvatno unapređena, a za to su nam potrebni pomoć i dobra volja svih. I školstva, i države, i roditelja, ponajpre same Crkve, njenih blagodatnih energija i institucionalnih snaga.

Nadam se da će veronauka nastaviti da bude bitan deo obrazovanja naše omladine i da će imati status kakav zaslužuje. Neka nas u tome vode primeri naših predaka, zahvaljujući kojima danas i postojimo kao svetosavski narod", napisao je patrijarh Porfirije.