31.12.2021.

11:39

Foto: Tanjug

Vesti

ZAHVALJUJUĆI NJIMA RAZBIJENA JE BELIVUKOVA BANDA! Zbog UKP-a Srbija je bezbednije mesto za život!

Pušić i rukovodioci UKP-a razgovarali su sa ministrom o postignutim rezultatima i budućim planovima i aktivnostima u svojim oblastima rada.

Na kolegijumu su analizirani i postignuti rezultati u borbi sa kriminalom na teritoriji čitave Srbije, a posebno rezultati u borbi protiv trgovine narkoticima, saopštio je MUP.

Ministar je rekao da se zahvaljujući efikasnom i posvećenom radu pripadnika Uprave kriminalističke policije, u Srbiji i Beogradu u 2021. godini nije se dogodilo nijedno organizovano mafijaško ubistvo.

Informer

Aleksandar Vulin

Dodao je da su "razbijene" i procesuirane 24 organizovane kriminalne grupe i uhapšeno 169 osoba, članova ovih organizovanih kriminalnih grupa.

- Razbijena je jedna od najmonstruoznijih organizovanih kriminalnih grupa Belivuk-Milljković i uhapšeno 29 članova ove organizovane kriminalne grupe. Zahvaljujući vašem upornom i marljivom radu, naša Srbija je postala bolje i bezbednije mesto za život, a naši građani zaštićeniji i sigurniji - rekao je Vulin.

Kako se navodi, Vulin je rekao da je ponosan na sve pripadnike UKP-a, zbog iskazane hrabrosti i borbe u kojoj su pobedili one koji su, kaže, mislili da su jači od zakona i države.

- Uživate veliku podršku i poštovanje predsednika Aleksandra Vučića zbog pokazane hrabrosti i postignutog uspeha u borbi protiv kriminala i trgovine drogom. Kada je reč o zapleni narkotika, svojim radom i rezultatima nadmašili ste 2019. godinu koja je bila istorijska - rekao je Vulin.

Informer

Aleksandar Vulin

Dodao da će u narednom periodu borba protiv narkotika i kriminala biti još jača i intenzivnija.

Vulin istakao je da svim pripadnicima UKP-a, kao i svim ostalim pripadnicima policije slede značajna uvećanja plata koja su, kako se navodi, zaslužili i opravdali svojim radom.