01.01.2022.

12:47

Foto:

Vesti

DA NAS BUDE ŠTO VIŠE! Od danas stupa na snagu najvažniji paket mera za PODIZANJE NATALITETA!

To je jedna od mera za podsticaj rađanja u Srbiji, koji ministar zadužen za demografiju i populacionu politiku Ratko Dmitrović, ističe kao najznačajniji rezultat u svom resoru u godini za nama.

Paket mera za podsticaj rađanja, koji stupa na snagu, obuhvata i pomoć u kreditiranju mladih bračnih parova čija je namera da kupe stan, kao i meru koja se odnosi na pružanje mogućnosti studentima u braku, koji žele da imaju decu, da ispite polažu kada ih spreme, tačnije svakog meseca, bez gubljenja i obnavljanja godine.

Takođe, od danas majke će dobijati jednokratno 100.000 dinara za drugo dete, kao i po prvi put 100. 000 jednokratno za treće dete.

- Pored toga, moji saradnici i ja obišli smo tokom 2021. više od 120 opština i sa čelnim ljudima lokalne zajednice razgovarali o demografskoj situaciji u njihovim sredinama, naporima koji se na lokalu ulažu kako bi se popravila ta slika - kaže Dmitrović za Tanjug.

Dodaje i da su sagledane sve potrebe u pojedinim opštinama slabih budžetskih mogućnosti, u kojima država treba i mora da pomogne.