04.01.2022.

08:03

Foto: Instagram

Vesti

MISTERIJA SNIMAKA MATEJA PERIŠA - JEDNA STVAR SE NE PODUDARA! Istraga prijatelja sa početka istrage MENJA SVE!

Na snimcima nadzornih kamera u centru Beograda, u okolini Beton hale i Beograda na vodi, vidi se muškarac kako trči, slične građe kao Matej i slično obučen kao on. Snimci su nastali 31. decembra između 1.47 i 2.52 posle ponoći, ali nekoliko detalja ukazuju da to ipak nije Matej.

Na prvom snimku, u 1.47, vidi se muškarac kako trči u blizini Beton hale, a ubrzo potom snimljen je na šetalištu kod Beograda na vodi, pored kog takođe trči. Potom se vidi kako muškarac, ali sa drugačijim patikama, trči sa jednom osobom u beloj garderobi, ali u suprotnom pravcu. Sledeći snimak prikazuje kako muškarac trči ulicom u blizini Brankovog mosta, gde pokušava da zaustavi taksi, ali taksista ga ne pušta u vozilo. Zatim se na još jednom snimku vidi kako muškarac u 2.52 silazi niz stepenice koje vode ka Savi, a potom, navodno, pliva u reci, ali je snimak veoma loš i ne vidi se dobro šta se zaista kreće u vodi.

U policiji nisu ni potvrdili ni demantovali da je reč o nestalom Mateju. Ukoliko se, međutim, na snimcima ili bar na nekom od njih, zaista vidi nestali Hrvat, to bi značilo da je on po izlasku iz kluba "Gotik" više od sat vremena trčao po gradu, a zatim se vratio do Save u nameri da se "ispliva" u ledenoj vodi.

"Na sebi je imao crnu majicu, pantalone i CRNE patike sa belim đonom. Ima i karakterističan razmak između zuba", kazali su iz policije odmah po pokretanju potrage.

Međutim, mladić na snimcima ima bele patike, a prilikom njegovog nestanka prijatelji su policiji kazali kako je na sebi imao patike crne boje što može dovesti do sumnje da se ipak ne radi o isto mladiću.

Matejev otac Nenad je demantovao da se njegov sin nalazi na snimku na kojem se vidi mladić koji pliva u Savi, dok je rekao da je na ostalim snimcima njegov sin.

Podsetimo, Matej Periš je 30. decembra bio u provodu sa drugovima u popularnoj beogradskoj diskoteci u Beton hali, međutim u jednom momentu posle ponoći je ustao i napustio klub. Njegov izlazak iz kluba snimljen je sigurnosnim kamerama.

Nestanak mladića iz Hrvatske potresao je ceo region. Ovaj slučaj je obavijen velom misterije jer nikome nije jasno kako je Matej nestao tek tako. Njegov otac Nenad Periša, doputovao je juče u Beograd kako bi direktno od pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova mogao da dobija informacije o svom sinu. Rečna policija već dva dana pretražuje Savu jer se sumnja da je Matej upao u reku.