11.01.2022.

19:20

Foto: printscreen

Vesti

OVO JE TRENUTAK KADA JE MEĐU MATEJEVIM DRUGOVIMA NASTALA PANIKA Otac u suzama otkrio šta su mu rekli drugovi nestalog mladića

U noći nestanka, Matej je u klubu bio sa drugarima iz Splita. Oni su njegov nestanak prijavili 31. decembra oko 18 sati, a nakon što su dali izjave u policiji u Beogradu, vratili su se kući

Iako su se u javnosti mogle čuti pretpostavke da ovi mladići nešto kriju, Matejev otac Nenad je to negirao, navodeći da su oni Matejevi drugovi od detinjstva i da ne sumnja u njih. On je ispričao i šta su mu mladići rekli o kobnoj noći.

Informer

Matejev otac Nenad je odmah došao u Beograd

- Rekli su mi da je on poručio bocu pića, da je tu bocu platio i negde se pomakao. U jednom trenutku su videli su da ga nema, ali tada niko ne pomišlja na najgore. Kasnije su našli njegovu  jaknu na vešalici, tada su shvatili da nije uzeo jaknu i nastala je panika - rekao je Periš za Pink.

Potraga za nestalim mladićem traje već 12. dana, a policija će je nastaviti i sutra.

Ronioci već danima pretražuju Savu i Dunav u potrazi za bilo kakvim tragom koji bi mogao da reši misteriju nestanka mladića koji je digao region na noge.

Ono što je ključno i na što zasad nema odgovora je šta se dogodilo i zašto je Matej napustio Gotik 30. decembra u 1.20 i društvo s kojim je bio te večeri. Poslednja ga je snimila kamera restorana "Sava Nova" na šetnici uz Savu i to samo delimično jer prvenstveno snima perimetar terase. Na temelju ostalih snimaka nadzornih kamera i po baznim stanicama telefona rekonstruisano je njegovo kretanje.

- Na osnovu snimaka nadzornih kamera u okolini Beton hale, ali i praćenjem njegovog telefona, može se sa velikom preciznošću utvrditi putanja njegovog kretanja od momenta kada je istrčao iz kluba 'Gotik', oko 1.40 posle ponoći. On je zatim preko Karađorđeve ulice otrčao uzvodno do restorana 'Savanova' kod Beograda na vodi i tu se na jednom snimku vidi kako silazi do Save, ali se ne vidi i trenutak kad je ušao u vodu - tvrdi izvor.