11.01.2022.

23:01

Foto: Printscreen You Tube

Vesti

POJAVIO SE NOVI SNIMAK MATEJA PERIŠA! Pogledajte šta je kamera zabeležila

Na njemu se vidi kako mladić trči rči Karađorđevom ulicom prema Brankovom mostu.

Podsetimo, potraga za Matejem traje već 12 dana. Angažovani su timovi MUP Srbije, ronioci, psi tragači, dronovi, ali potraga za sada nije dala rezultate.

Matej Periš istrčao je iz kluba "Gotik" u kojem je bio sa društvom u noći između 30. i 31. decembra. Njegovi drugovi primetili su da ga nema nekoliko sati kasnije, a policiji su nestanak prijavili 31. oko 18 sati.

Odmah nakon saznanja da mu je sin nestao, u Beograd je došao i njegov otac Nenad Periš koji prati potragu za sinom.

Matejevi drugari su nakon davanja izjave policiji u Beogradu otputovali nazad u Hrvatsku.

- Jedinice MUP i danas su pretraživale Dunav nizvodno od Pančevačkog mosta. Reke i Sava i Dunav intezivno se pretražuju nakon saznanja da je signal telefona nestalog mladića registrovan pored ograde na Savskoj promenadi, što se podudara sa snimkom na kome se vidi da Matej prilazi ogradi pored reke. Na snimku se ne vidi da se pored njega nalazi još neko što ukazuje na pretpostavku da je on slučajno, odnosno svojom voljom ušao u reku Savu. On je, prema pretpostavkama koje za sada postoje, nakon ulaska pokušao da pliva, a onda ga je matica odnela dalje u Dunav. Hrvatska ekipa policije se danas vratila u Zagreb. Za sada nije pronađen telefon Mateja Periša. Svi podaci iz istrage se prenose Nenadu Perišu, Matejevom ocu, a potraga će biti nastavljena i sutra, uprkos nepovoljnim uslovima - rekao je Mladen Mijatović u "Nacionalnom dnevniku".