14.01.2022.

19:27

Foto: wikipedia/marko đoković

Vesti

BIO SAM TU KADA JE BRANKO ĆOPIĆ SKOČIO SA MOSTA Renato Grbić otkrio šta je uticalo na to da postane SPASILAC ONIH KOJI SU GLEDAJU SMRTI U OČI

Grbić, koji je poreklom sa stare Karaburme odrastao je na Adi Huji, i kaže da mu je život sam odredio šta će biti njegova misija.

-  Moje ime Renato na latinskom znači ponovo rođen, a dao mi je ga je kum koji je iz Opatije kod Rijeke, slava mi je Sveti Nikola, to je svetac koji čuva ljude na reci, ribare. Bio sam prisutan kada je Branko Ćopić skočio sa mosta, sve te stvari uticale su na to da moja misija i misija moje porodice bude da spašavam ljude - rekao je Renato za Informer.

Život Renata Grbića obeležile su reka, konoba i supruga Goca. Sa Gocom Renato ima sina Nikolu i unuke Anju i Unu. Od drugog sina Saše ima dva unuka - Vanju i Mateju. Jedino srednji sin Nenad ne živi sa njima.

Na pitanje da li bi nešto promenio u svom životu, odgovara da ne bi ništa, uključujuči neke manje lepe stvari na početu života bez kojih, kako kaže, ne bi bilo ništa od onog što je vredno.

Sasvim je sigurno da unuci neće moći da se postide ovog neobično običnog čovek jer sve sto je činio, činio je na dobro drugima.