31.01.2022.

18:31

Foto: Insajder

Vesti

NAKON EMISIJE JOVANE JEREMIĆ SUD PROMENIO ODLUKU! Silovatelju iz Šapca ponovo određen pritvor!

Kako se saznaje, pritvor mu je određen ponovo po tački 4, a koja se odnosi na uznemirenje javnosti.

Podsetimo, A.I. koji je optužen da je u junu prošle godine obljubio dvanaestogodišnju devojčicu iz mačvanskog Belotića kod Bogatića, pušten je 21. januara na slobodu.

Ovu skandaloznu odluku doneo je Viši sud u Šapcu uz obrazloženje da mediji više ne prate ovaj slučaj, te da je odnos javnosti prema navedenom slučaju "svakako izgubio na intenzitetu".

- Najpe je Apelacioni sud u Novom Sadu doneo odluku u kojoj se navodi da je nejasno na osnovu čega Prvostepeni sud zaključuje da je, i posle proteka vremena od šest meseci od događaja, a sećanja na isti su i dalje sveža, uznemirenje javnosti takvog intenziteta da ugrožava pravično suđenje. Nadalje, u odluci stoji da usled protoka vremena po prirodi stvari taj pritvorski osnov slabi, zbog čega je neophodno dokumentovati aktuelnim izveštajem medija, što prvostepeni sud nije ocenio - stoji u rešenju Alepacionog suda od januara ove godine.

Informer

Jovana Jeremić sa roditeljima žrtve

Voditeljka emisije "Novo vikend jutro", Jovana Jeremić, na televiziji Pink je pre dva dana u programu ugostila roditelje obljubljene devojčice, Vladana i Stanku Ćirić.

- Roditelji silovane devojčice strepe nakon odluke suda da se A.I. brani sa slobode jer on živi na samo 200 metara dalje od kuće u kojoj roditelji sa žrtvom žive. Žrtvini roditelji i silovatelj su bili prijatelji, on je inače bio zaposlen u radnji oca devojčice, a nju je poznavao od rođenja. Kako kaže otac, izveo ju je sa slavlja na kojem su svi bili zajedno i napastvovao je. Danas, oni su očajni i pitaju se zašto je ovaj čovek na slobodi. Ko je doneo ovu skandaloznu i na osnovu čega? - pitala je Jovana na samom početku emisije.

Očigledno je Jovana Jeremić uspela svojom emisijom da podstakne sud da ovu skandaloznu odluku preinači dokazujući da odnos javnosti prema ovako gnusnom zločinu "nije izgubio na intezitetu".